Tuesday, Oct 19th

Sist oppdatert:06:39:59 PM GMT

Du er her: Nyheter Organisasjons nytt Pris til Lars Roepstorff
Banner
Banner
Banner
Banner

Pris til Lars Roepstorff

Lars Roepstorff prisutdelingLars Roepstorff fikk tildelt prisen årets hästeforskningsprosjekt av Stiftelsen Hästforskning under Klasseløpshelgen på Bjerke Travbane. Han fikk prisen for sin forskning på ridebaneunderlag.

Sverige opprettet Stiftelsen Hesteforskning allerede i 2004, men fra 2009 kom Norge med i samarbeid rundt forskningen. I løpet av de siste 10 årene har det blitt finansiert forskning for hele 140 millioner kroner. Søknadsmengden er derimot så stor at man kunne hatt bruk for enda mer midler.

Stiftelsen Hesteforskning ville i år påskjønne en forsker og et forskningsprosjekt som har hatt stor betydning for hesten. Lars Roepstorff forskning rundt baneunderlag har hatt stor internasjonal betydning. Forskningen hans kom i gang etter sommer OL i Athen 2008, der flere hester fikk skader, som man kunne relatere til underlaget.

foredrag LarsSammen med andre forskere fra Sveriges Landbruksuniversitet har han studert biomekanismen til hestene og ut fra det laget en mekanisk hov for å teste egenskapene til underlagene.

Lars Roepstorff og hans team har samarbeider med Fédération Equestre Internationale (FEI) og er blitt brukt under alle de store mesterskap, for å kunne lage de beste underlagene for konkurransene.

Under klasseløpshelgen på Bjerke travbane holdt Roepstorff foredrag og fikk utdelt prisen som bestod av et diplom og reisestipend på 25.000,-

 

mekaniskehovenLes om Stiftelsen Hästforskning her

 

Les artikkel «En guide til ridebaner»

Les artikkel «OL bane på søyler»

Les artikkel «Nye midler til spennende forskning»

 Les artikkel «Forskning på underlag og skader»