robot slodd

Hestenæringens internasjonale fagmesse Spoga horse, har kåret fem produkter til vinnere av innovasjonspriser for 2023. En av dem er en robot slodd til ridebaner. Den fungerer på samme måte som en robot gressklipper.

Ridebaner med fiber/filt trenger daglig slodding, der man lufter og retter av toppen på banen. Dette er et arbeid man nå kan få en robotmaskin til å utføre.

Maskinen fungerer på samme måte som en robotgressklipper, der den kjører rundt og dekker hele banen, før den kjører tilbake til «garasjen» sin og lader seg selv opp igjen.

En ridebane med fiber/filt ett sted kan ha noen andre behov enn hva en annen tilsvarende bane kan ha. Dette skyldes både alder på banen, type sand og fiber/filt, mengdeforhold, bruk, osv. Robotslodden kan justeres både på fart, innstillinger på tindene, trykk, osv.

Maskinen kommer på markedet i løpet av 2023

Les mer om maskinen på Equestrian Technology sine nettsider, ved å klikker her

spoga horse 2023

Les også

harv og slodd 3

Slodd og harv – hva er hva?

Banen må harves sier en rytter på stallen. En annen sier at banen må sloddes. Forvirring over hva som er hva, og når man skal gjøre hva, er stor. Slodding og harving er nemlig to forskjellige ting og brukes til forskjellige tider og ettersom hvilken type ridebane man har.

harv og slodd 3b

Vedlikehold av ridebane – Hva er riktig?

Hva som er rett og galt er det mange meninger om, men en ting er helt sikkert, og det er at om banen er ujevn, støver, løs og eller varier om det er flere som har ansvar, så gjøres noe galt.

Bygging_av_ridebane

Bygging av ridebane

En ridebane skal gi hesten de beste muligheter for å prestere, uten å få skader på kort eller lang sikt. Banen skal samtidig gi rytter og hest så gode forhold som mulig for utførelsen av de øvelsene som de skal gjennomføre. I tillegg vet alle som rir at man ønsker en bane som ikke støver på varme dager og som har store vanndammer når det regner.