SPOGA horse er en av de største internasjonale fagmessene for hestesporten. Messen holdes i Köln Tyskland. Produsenter får vist sine produkter og forhandlere kan gjøre avtaler om nye produkter i tillegg til et rikt utvalg av eksisterende produkter. Blant alle nye innovative ideer ble 15 nominert til årets innovative nyheter. Av disse ble det valgt ut 3 førsteplasser og 3 andreplasser.

HMK Sports Equipement vant førsteplassen i kategorien «Horse & stable». De viste frem klistremerkene med målebånd. De kan festes på støtter til hinder og vil dermed gjøre det lettere å sette hinderbommene i rett høyde.maleband

Sølv fikk firmaet Carr & day & Martin som viste frem sin nye anti flue spray. Det innovative er selve sprayflasken. Når du trykker på håndtaket sprayer den helt til du slipper. På den måten får du et jevnt lag over hele hesten. Du kan i tillegg holde den opp ned slik at du kommer til under hesten. Den skremmer heller ikke hestene da den er stille.

sprayflaskeI kategorien «Riders» vant Euro-star Riding Fashion med ESK ridebukser med ny løsning på beskyttelse rundt hofte og kne. Den gir en god løsning mellom komfort og sikkerhet. Ved belastning/støt blir materialet hardt og beskyttende. Derriere Equestrian fikk sølv med ridebukser som har ekstra fylling på en lignende måte som man kjenner til fra sykkelsporten. Sømmene er i tillegg ikke til irritasjon.

Den tredje kategorien «Saddle & Accessores» ble vunnet av Equest by Hölscher & Horseshape med sin shabraker produsert ved hjelp av 3D-scaning. shabrakDermed får man en shabrak som er tilpasset hestens rygg bedre. Sølv gikk til firmaet Sommer for sitt termo-sete som er et batteridrevet oppvarmet sete. Det kan integreres i nye saler. En interessant løsning som gir fordeler for rytteren spesielt om vinteren.

Foto Photograph:Koelnmesse

Les mer om Spoga horse