alarm

Det er mulig å få økonomisk støtte flere steder. Et av dem er Norges Bondelag og Gjensidiges Bærekraftfond. 

Norges Bondelag og Gjensidige bærekraftfond gir støtte til tiltak som vil kunne bidra til skadeforebyggende og bærekraftig drift.

Fondet krever at man er medlem av Norges Bondelag og har forsikring i Gjensidige. Har man derimot det, er det mulig å søke om midler.

Et av tiltakene man kan søke om, og som går på sikkerhet ved brann, er brannvarslingsanlegg med utringerfunksjon. Har man ikke det, eller en utringer med 2G så kan man få støtte til 4G utringer. 2G vil i 2025 bli avsluttet, slik at man innen den tid må ha oppgradert anlegget til 4G.

brannvarslingsanlegg

Et annet miljøtiltak er at man kan få støtte til innkjøp av komprimator for rundballeplast. Den bidrar til å redusere volumet og med henteordning kan man enkelt levere ballene til resirkulering.

Andre ting man kan få støtte til er miljøtiltak for dyrene, kursing inne dyrevelferd og dyrehelse, samt en rekke andre tiltak som kommer flere til gode. Dette kan være kursing, klimatiltak, nye tekniske løsninger, redusering av skadeomfang og kartlegginger.

Komprimator

For individuelle tiltak – klikk her

For mer informasjon om tiltak som kommer flere til gode – klikk her 

 

 

Les også

brannvarslingsanlegg

Brannvarsling og aspirasjonsanlegg

Et godt fungerende brannvarslingsanlegg i stallen, kan gjøre at man får reddet både hestene og bygget. Anleggets enkeltelementer må derimot tilpasses miljøet det er beregnet for, slik at det fungerer optimalt.

faktura innkrevning web

Hvordan få inn penger fra dårlige betalere

Alle som selger tjenester rundt hest, vet at man i løpet av årene kommer borti dårlige betalere. Man kan ta en del forhåndsregler og man kan få hjelp om ikke regningene betales. Hjelpen kan komme fra et innkrevingsbyrå, forliksråd, el.a.