Monday, Apr 06th

Sist oppdatert:05:26:01 PM GMT

Du er her: Nyheter Offentlige Norge Sentral ordning for henting av døde hester
Banner
Banner
Banner
Banner

Sentral ordning for henting av døde hester

slaktebilenFrem til nå har man ringt direkte til sjåføren, for å avtale henting av døde hester til destruksjon. Fra i år vil Norsk Protein på Hamar ha kontroll over logistikken og planlegge henting på en mer effektiv og lønnsom måte.

Målet er å få til en bedre logistikk rundt henting av døde dyr til destruksjon. Dette vil gjøre det hele mer effektivt, lønnsomt og brukervennlig for kunden.

Ruteplanleggerne hos Norsk Protein har system og kommunikasjon med sjåførene, slik at rutene kan endres mens de er ute og kjører. Det er stort sett samme sjåfører som tidligere, men det blir noen færre biler.

Gårder, firmaer og privatkunder kan registrere seg på www.kadaver.norskprotein.no for å opprette kundenummer, om man ikke fått tildelt dette via produksjonsregisteret.

Fra man bestiller henting av døde dyr, kan det ta inntil fem dager. Før bilen kommer vil bestiller motta en SMS eller telefon. Henting skjer normalt i ukedagene.

Hestens pass skal leveres inn til Norsk Protein på vegne av Mattilsynet. Prisen for hest er 2000 pluss moms.

Ordningen starter i områdene rundt Oppland. Fra april tilkommer Sør-Norge og resten av landet (minus Finnmark) kommer med i ordningen fra juni.

Les mer om ordningen her