Errki som er mannen bak Safety Jumps forteller at de er solgt i hele Europa og flere steder i Asia. Selve hinderutstyret produsers noe i Østen og noe i Sverige.

Det hele begynte med at Errki fikk laget utstyr til eget bruk. Naboene så det og ønsket å få det samme utstyret. Slik ble ideen om Safety system til.

Nye klemmer

Nytt av året er kopper med klemmer som har en annen form enn de gamle. Den nye formen er rund og klemmer derfor hardere på de mangekantede stolpene.

Prinsippet på selve klemmene er den samme, men metallet er nå i rustfritt stål og klemmenes mottak er av plast så de er faste og ikke løsner ved at skruen går ut. Plastdelen har fått metall inni plasten, så de ikke knekker.

sikkerhetsoppheng

En annen detalj er sikkerhetsopphengene til kopper for nøkkelskinner. De er laget med fjærer som er holdt på plass med skruer. De kan dermed skrus av og justeres om de blir slakke eller byttes om de skulle gå i stykker.

 

Les mer om Safety System på deres nettside her og deres norske forhandler her

 

Stallmestern har tidligere skrevet om hvordan man kan vedlikeholde den gamle typen av klemmer som fins over hele landet, så de holder seg funksjonelle og stramme så koppene ikke sklir ned. I artikkel kan man også lese om riktig montering av nøkkelskinner. Les artikkelen her

 

Se også tidligere artikkel om Nyheter fra Safety System her