Mye snø gjør at gjerdene blir lave, elg river ned gjerdene, dekken hindrer hestene å få støt, påler og planker som løsner, osv. De fleste staller har en utfordring om vinteren.

 

Det brukes mest inngjerding ved hjelp av strømtråder i Norge. For at disse skal fungere på hestene, må hestene få et støt. Dette får de når hesten selv blir koblingen mellom pluss og minus polene i strømapparatet. Oftest skjer dette ved at man bruker bakken som jording (minus) og trådene på gjerdet som pluss. Om vinteren isolerer derimot snøen slik at de i praksis ikke blir noen binding mellom pluss og minus når hestene berører trådene.

Dette kan løses ved at man har en minus tråd og en pluss tråd på gjerde. Da trenger hesten å lene seg mot begge trådene så får den støt. Utfordringen med dette systemet er som oftest at hestene på denne tiden har mye dekken slik at den ofte ikke treffer begge trådene. Den nederste tråden kan ofte fort bli nedsnød og da er man like langt.

stromStallmestern snakket med AKO-Agratechnik  under Spoga 2010 og han mente løsningen for oss i nord et strømbånd som både har pluss og minus. På denne måten vil hesten få støt selv om den bare kommer borti en av trådene. Det er flere forhandlere av slike bånd i Norge.

 

Se artikkel: Media fylles av hester på rømmen