Fra 12. til 20. mars er Equitana blitt avviklet i Essens Exhibition Center, Tyskland. 61 produkter fra 50 firmaer ble meldt til Equitanas Inovation Awarde. Blant disse var det mange forbedringer på allerede eksisterende produkter men det var også noen helt nye produkter.

To metoder for å skille møkk fra flis

Vibrerende greip var en nyhet. Den består av et 12 V batteri som er oppladbart og montert i håndtaket. I drift skal greipen hjelpe brukeren med å skille flis fra hestemøkk.

En annen måte å fjerne hestemøkk fra flisen er å bruke et vibrerende nettingbord. Det fungerer slik at man hiver på en spade med møkk og flis. Når brettet vibrerer faller flisen igjennom og kan brukes igjen. Møkken triller ned i trillebår og kan kastes.

 

equitana_mokkskillerequitana_hoystovesugerequitana_steamer

To metoder for å minske faren for støv og bakterier i høy

Høy står for mye støv i stallene. Dette kan fjernes ved bruk av The “Dust Extractor”. Det er en stor maskin der hele baller med høy kan puttes inn i maskinen. Deretter blir ballen delt opp og går igjennom maskinen som vakumsuger høyet for støv. Ut i andre enden kommer høy som er fri for de farlige partiklene. Firmaet Hurkyson leverer maskinen. Se her 

En annen måte å få høyet bedre på er ved å dampe høyet. På den måten binder man støvet og dreper bakterier og muggsporer. Firmaet Haygain leverer produktet i to utgaver – en til stallbruk og en man kan ha med seg på stevner. Begge brukes ved at man putter høyet i en beholder som dermed blir steamdampet. Se her for mer informasjon

equitana_frostsikert_vannFrostfrie vannkar til hester

To av firmaene under messen som viste frem sine produkter var Averde og Suevia. De hadde begge gode løsninger for frostfrie drikkekar. Averde har laget et drikkekar for utendørsbruk som ikke går på strøm. Prinsippet er at man har gravd ned vannrørene i frostfri dybde. Derfra går vannrør til hestens høyde. Når hesten drikker fylles røret, men tømmes når den er ferdig. På den måten er det ikke vann i røret som er over bakken.

Suevia har kommet med drikkekar som varmes opp av 24V strøm. Varmekabler går rundt rørene til drikkekaret, men derfra går de videre ned til en spesiallaget gummipakning som fordeler varmen jevnt under hele drikkeskålen. På den måten er både rør og drikkeskål frostfrie.

Les  mer om disse to produktene i egen artikkel her

 

equitana_hinderVedlikeholdsfrie hinder

For sprangfolket ble det vist frem en ny type hinder som er støpt i ett stykke. På den måten er det ingen skjøter som kan gå i stykker eller gjøre hinderet vinglete. De er ferdig malt og trenger ikke å males igjen. De er laget i ett lett materiale så totalt sett er de lette, solide og vedlikeholdsfrie.

 Av de 61 nyvinningene var det mange andre ting som for eksempel en ny type høynett som gjør fylling lettere, stor høytransport tralle som er vippesikker og enkel å dytte, mange typer massasjeapparater for hest, men også en hestemonitor. Det er et apparat som man fester foran på hester som skal følle, som har nylig blitt operert eller som man frykter kan få kolikk. Apparatet måler hjerterytme, fuktigheten i pelsen og om hesten står eller ligger. Den sender alarm om noe er galt.

equitana_hoyvognequitana_monitor

For mer informasjon besøk Equitana her