Firmaet Suevia har et spekter av drikkekar for hester både med og uten oppvarming. De har kommet med et drikkekar som ikke bare har oppvarmet vannrør, men selve skålen er oppvarmet. På den måten slipper man at vannet som blir liggende igjen i skålen fryser.

Suevia_drikkekar_Equitana_2011Hele drikkesystemet består av 24 V varmekabel som er viklet rundt vannrørene og til sist går ned under drikkekaret og ligger der i en spesiallaget gummipakning som fordeler varmen jevnt under hele drikkeskålen. Firmaet forteller at hele systemet tåler kulde ned til 20 kuldegrader.

Les mer om drikkekaret her  

Firmaet Averde har gått for en løsning uten strøm. Prinsippet er at vannslangen og ventilen ligger dypt nede i jorden der det er frostfritt. Når hesten drikker føres vannet opp i røret til hesten. Når den er ferdig drukket lukker den selvdrenerende ventilen seg og vannet i røret tømmes, slik at det tilslutt kun er luft i røret. På den måten fryser ikke drikkekaret og er dermed klart til bruk igjen.

Hele apparatet veier 10 kg og er 1,8 meter langt. En meter består av tykt fundamentrør av plast som graves ned i et 1,3 meter dypt hull. Nederste 30cm fylles med drenerende grus om bunnen ikke er drenerende fra før.

Averde_drikkekar_Equitana2011Averde_drikkekar_Equitana2011_2Inne i fundamentrøret er det et vannrør med ventil i bunnen og drikkekar med trykkventil for hestene på toppen. Vanntilkoblingen er til ½” tykt vannrør og hestene kan forvente 7-9 l pr minutt vann. Alt er av plast eller rustfritt stål og har 2 års garanti.

 

Les mer om Suevia her 

Les mer om Averde her