Firmaet J.L.Bruvik as har levert ventilasjonsanlegg til landbruket i mange år. Den siste tiden har de kommet mer inn på markede innenfor hest, men det er ikke så lett forteller Ådne Kalvik fra firmaet J.L.Bruvik as, som både selger produkter og hjelper med prosjektering og råd.

En av grunnene kan være at de som bygger staller, gjør dette uten å legge for mye vekt på ventilasjonsanlegget. Følgende er at anlegget ikke fungerer som det skal.

Det er viktig å komme inn i planleggingen så tidlig som mulig – sier Ådne.

Prinsippene for ventilasjonsanlegg er forskjellig og hva man ønsker er første valg – les artikkelen ”Ventilasjonsanlegget er stallens utfordring”

Når type prinsipp for ventilasjon er valgt står man ovenfor mange typer vifter til pipe og veggmontering. I tillegg finnes det en mengde ventiler. Det som gir et godt anlegg er kombinasjonen av vifter og ventiler, plassering, størrelse, styring og bruken av anlegget.

Ventilasjons_pipe_fra_J.L.BruvikFor eksempel kan en veggmontert vifte ha behov for en luftblander lengre inn i stallen. Har man stall over 12 meter bør man ha flere luftpiper i taket. Det er mange faktorer som er viktige å ta med i planleggingen.

Styringssystemer med alle muligheter

Til vifter og ventiler leverer firmaet en rekke forskjellige styringssystemer. Velger man for eksempel automatiske ventiler kan man få et helautomatisk ventilasjonsanlegg.

Styringssystemet kan i tillegg til å styre vifte og ventiler, gi styring til varmluftsvifter som firmaet leverer. På den måten får man et totalanlegg der tilleggsvarme kan gis når det er behov.

Produktene som firmaet leverer er produsert i rustfritt stål og alt annet er produsert i CFC fritt (freon-fritt) polyuretan skum. Dette gir gode isolerte produkter som ikke ruster og som er enkle å rengjøre.

 

Les mer om firmaet på deres nettside her