slowfeeder

Hester har det best når de kan spise jevnlig, i motsetning til mye fôr noen ganger i løpet av døgnet. Dette er derimot ofte vanskelig å få til. På Norwegian Horse Festival (NHF) kunne man se en slowfeeder som bidrar til at hestene vil bruke lengre tid på spisingen.

Det finnes mange måter og forlenge spisetiden til hestene på. Det kan være ved å gi mange foringer med mindre mengde, foringsbokser som åpner seg ved gitte tidsrom, o.l.

Man kan også bruke høynet eller foringskasser som gjør at hestene bruker lengre tid på spisingen.

En fordel ved å ha en kasse eller nett, er at hestene på den måten ikke tråkker i høyet og spesielt ute lager en god del svinn.

Slowfeeder som vist på NHF

Slowfeeder er en foringskasse som settes er satt sammen av flere deler. Den kan dermed demonteres og tas med om hesten skal på stevne eller trening.

Beholderen består av fire vegger og en bunn. I bunnen er det en åpning som man kan fylle med for eksempel sand. Dette vil gjøre at den står med fast enn å bli dyttet rundt.

Etter at beholderen er fylt med grovfôr legges det en regulator, som kommer i to størrelser, ettersom hvor stor åpning hestene skal ha for tilgang på høyet. Regulatoren festes til en ring på utsiden. På den måten holdes den godt fast og samtidig kan man på lang avstand se om hesten har mer høy igjen.

Haygain

Beholderen har åpning på sidene slik at vann renner ut, om det kommer regn. Samtidig får høyet luft om det skulle bli liggende en stund.

Dagens utgave er laget av plast som er matvennlig og som dermed ikke påvirker høyets kvalitet.

Hele beholderen kan festes til en stolpe, gjerde eller en vegg om den benyttes innendørs.

 

Les mer om slowfeederen på EquiSmart sine nettsider ved å klikke her

Les også

IMG 20190223 122659

Flere gevinster ved å bruke Pacefeeder

Under Norwegian Horse Festival kunne man se flere fôrkrybber med høy stå utstilt utenfor standen til Skoies. Pacefeeder som krybbene heter, er en type som kan bidra til mindre svinn og lengre spisetid.

Slowfeeding nett

Solide og smarte høynett

Bruk av høynett til foring av grovfor har vært gjort i mange år. De siste årene har det derimot kommet en ny type høynett på markede. SlowFeeding presenterte sine nett under Kingsland Oslo Horse Show.

automatisk_foring_2010

Produktnyheter fra Falsterbo – automatisk foring

Stallmestern tok en titt på flere spennende produkter til stallanlegg på messen under Falsterbo Horse Show. En av utstillerne hadde funnet opp en foringsmetode som er ideell for folk med små staller som er på jobb om dagen.