Elisabeth Carlund starter igjen å ri etter at barna hadde vokst opp. Da oppdaget hun at dekkenbruken hadde økt og det var et stor utfordring i stallen med å få tørket våte dekken.

De er store, ofte skitne, hengslede og man trenger gjerne litt plass for å få dem tørre sier Elisabeth.

Tørkeskapet ble så løsningen. Neste utfordring var å henge dekkene opp. De er tunge så vanskelig å henge høyt nok opp. I tillegg må man med vanlig henger kneppe dekkene for å få det til å henge.

Ved å vippe holderen ned og legge dekkenet over, slipper man å strekke seg samt kneppe igjen dekkenet. Man sparer rygg og tid når man skal håndtere mange dekken, forteller Elisabeth.

Det skal være enkelt i bruk

Elisabeth vet at det er ofte unge mennesker i stallen slik at skapet er enkelt og sikkert i bruk. Når alle dekken er på plass skrur man det på og 4 timer etter er alt tørt. Fukten som renner fra dekken samler seg i beholder eller renner ut i sluk om det er tilkoblet.

Plasserer man skapet i forbindelse med vaskespiltet kan man legge dekkene på holderne – spyle dem for så og løfte dem opp og inn i skapet til tørking. MAn får da rene dekken uten å måtte løfte og vri rundt på dem.

Skapet er lett å rengjøre. Filter skal rengjøres en gang i året, ellers kan bunnen vaskes med vann en gang i mellom. Skapet har 5 års garanti. Elisabeth vet at miljøet i en stall er tøft så hele skapet er galvanisert og pulverlakkert så det kan i prinsippet stå utendørs.

Flere smarte løsninger

Tørkeskapet er blitt populært, men også løsningene der man har eget rom og kan sette inn dekkenhengere og avfukter selges det mye av både i Sverige og Norge forteller Elisabeth. Andre smarte løsninger er for eksempel dekkenhengeren der man skiller salen fra voljocken uten å ta den av og oppheng der man kan skile fast belegg slik at de tørker. Se deres nettside for mer info her.

Les artikkelen     Effektivt og smart tørkeskap til dekken