Torkeskap til dekken mm

Våte dekken er en utfordring å tørke for de fleste. Ikke alle har egnede tørkerom og mange ganger er dekkene fortsatt fuktige når man tar dem på hestene om morgenen. Nå kan man kjøpe spesiallaget tørkeskap til hestedekken.

I et stallmiljø er fuktige og våte dekken en uting. Ofte henges disse på en dekkenholder på boksdøren eller til og med over boksveggen til hestene. Følgene er at de da avgir fukt til stallen der hestene puster.

I løpet av natten er det heller ikke alltid dekken blir tørre slik at hestene får på seg igjen halvtørre dekken og det er heller ikke noe gøy for den som skal legge på et vått dekken.
Under Falsterbo Horse show viste firmaet Myrby ved Thomas Magnusson frem tørkeskapet som er en fin løsning på problemet.

Skapet er laget av firmaet Carlund Horse Equipment og blir i en stallgang sett på som et vanlig skap. Skapet som er 1,7 meter langt, 0,8 meter bredt og 2,2 meter høyt er laget i solid metall.
Sunnan 1700 som skapet heter har plass til 8 dekken samt at man kan henge opp bandasjer og belegg.

Thomas Magnusson fra Myrby viser at det er enkelt aa henge opp dekken i torkeskapetThomas forteller at dekkenholderne har flere smarte løsninger. Man vipper enkelt nedhengerne for så legge dekkene på. Dermed slipper man å strekke seg eller hvere avhengig av en krakk å stå på, for å rekke opp.

Når alt er hengt på plass, skrur man skapet på. All varmen og luften dannes inne i skapet. Det trengs derfor ikke noe tilkobling til ventilasjons anlegg. Fukten som renner ned, samles i bunn og renner ut til et sluk eller avløp ettersom hva som er tilgjengelig der skapet står.

Sikkerheten er godt ivaretatt. Det har en IP klasse 54 noe som gjør at det elektriske er tilpasset fuktige miljøer. Energiforbruket er 2000 watt med 8 amper. Lydnivået er på 48 db så det støyer ikke så mye.

Etter 4 timer maks er alt knusk tørt – sier Thomas. På den måten kan man få tørket mange dekken i løpet av en dag. Temperaturen kan justeres fra 0 til 35 grader. Skapet har 5 års garanti.

 

Les mer om tørkeskapet her

Les mer om Myrby Sverige her