Hestene er av natur opptatt av å holde oversikt på hva som skjer rundt seg så vinduer i boksen kan være en fin investering for hestens trivsel. Vinduer i boksene må derimot sikres mot knusing. Det finnes på markedet vinduer som ikke kan knuses, ellers er alternativet gitter foran vinduene som er mye brukt.

Ved montering må man passe på at vinduene blir montert så høyt at hestene ikke kan klare å sparke på dem. vinduerutenjernmossDet har hendt flere ganger at hester har skadet seg på denne måten. Spesielt i bygninger som bygges om til stall og dermed har begrenset muligheter for hvor vinduene kan plasseres.

 

 

Tenk langsiktig

Skal man tenke langsiktig velger man vinduer av aluminium og gitter av galvaniserte rør, så slipper man mye av vedlikeholdet, ved for eksempel jevnlig maling av vinduskarmene. En viktig ting man derimot bør se på før valg av vinduer og gitter, er hvor lett det er å få rengjort mellom gitter og glasset. Ofte blir vinduskarmen ett samlingssted for støv og vinduene blir vanskelige å få rengjort om ikke gitteret kan taes ut på en enkel måte.

reklameeksempel3smalskyMange vinduer kan åpnes slik at hestene kan stikke hode ut av vinduet. Dette er som regel en fin ting, men man må tilpasse ventilasjonsanlegget deretter. Et undertrykksanlegg fungerer nemlig dårligere dersom mange vinduer står åpne.