Miele  professional har satt sammen en vaskemaskin og tørketrommel som egner seg godt til alt av hesteutstyr, mopper, varmedresser og annet som man vanligvis ikke vasker hjemme.

Maskinen har full programmeringsmulighet. Det gjør at du kan stille inn til akkurat det du måtte ønske. Dersom mange bruker maskinen har den 4 hurtigknapper som gjør bruken veldig enkel.

Fordelen med maskinen er en patentert oppfinnelse Miele har der selve trommelen er laget etter bikubeprinspippet med små hull i tillegg. På den måten blir ikke det man vasker slitt, men man får samtid vekk hår og annet møkk.

Rister og bråker ikke

Maskinene er hurtigsentrifugerende i tillegg til at maskinen har innebygget fjærer og støtabsorbering noe som gjør at den ikke må boltes fast i gulvet som mange andre maskiner må. Har man derimot varmekabler i gulvet settet maskinen på gummiben for å være enda mer skånsom mot underlaget.

Maskinene er store og skal plasseres 40 cm fra vegg. Dersom man har sluk som er beregnet på husholdning så må man montere en lokasse. Tilkobling er mot kaldt vann da utstyr og vann varmes opp i maskinen sammen for å sikre utstyret.

Impregnering av dekken etter vask er ikke noe problem. Maskinen har egen tilkobling bak med slange til impregneringen som av sikkerhetsgrunner kan stå innelåst i et eget rom om ønskelig.

Maskinen vasker alltid med en viss vannmengde i kammeret. Dersom man har dekken som trekker til seg mye vann vasker maskinen allikevel ikke før vann nivået er nådd. Dette sikrer at det altid blir en god og sikker vask.

Monter kort eller mynt styring

Det koster å kjøpe en vaskmaskin med tørketrommel. Derfor kan det være smart å montere på en kort eller mynt styring. Har man kort kan man for eksempel dagen i forvegen putte inn kortet og reservere vasketid dagen etter. Om noen andre vil vaske så kan de ikke det om vaskeprogrammet går inn i din reserverte vasketid.

Kostnadene for en vask er rundt 2 kroner i strøm og vann slik at man på ganske kort tid kan dekke inn kostnadene ved kjøp av maskinene.

Kortmaskinen kan kombineres med bruk til solarium, skittemaskin, o.a. ladning av kort kan driver av stedet gjøre selv eller man kan gjøre avtale med Miele som gjør det mot betaling.

Tørketrommelen er fornuftig å bruke etter vask. Det gjør at hår som sitter igjen fjernes og man får en god tørking av utstyret. For de som er redde for krymping skjer ikke det før det er helt tørt – sier Jostein.

Vaskemaskinene kommer fra 8 til 32 liters vaskekammer.

Les mer om Miele professional her