Mange har nok puttet hestedekken i vaskemaskinen hjemme, men de er ikke egnet til slike store og møkkete dekken. Det finnes nemlig tre typer vaskemaskiner. Husholdningsmaskinene, semi industriell og industrielle maskiner. For hestefolk er en husholdningsmaskin for enkel, mens en industriell maskin som oftest for stor. En semi industriell maskin er derfor perfekt for hestefolk.

Salgssjef Harald Wendt i KEN Norge as, viste frem en egnet modell under Kingsland Oslo Horseshow. Han forteller at maskinene tidligere gikk under navnet Primus og at de produseres i Amerika.

Maskinen SPC10 tar et stort vinterdekken, evt flere mindre. Det er viktig at man ikke fyller maskinen helt full, men at det er luft mellom det man fyller inni maskinen og toppen av innsiden av trommelen, forteller Harald. Fyller man den helt full blir renheten dårligere.

polettmaskinMaskinen er høytrykk sentrifugerende. Det vil si at dekken er så godt som tørre når de er ferdig vasket. Henger man det opp så er det tørt over natten. Man må mao ikke ha tørketrommel om man har plass til å henge opp vasken og kan vente litt.

Tjenes fort inn

Kostandene for en vask når man regner strøm, vann og vaskemiddel er på ca 4 kroner vasken. Har man maskinen på et sted der man har oppstallører, kan man ved å legge på prisen noe, få avskrevet maskinen innen rimelig tid.

Forskjellige betalingsløsninger kan kobles til maskinen, men Harald foreslår en innebygget polettmaskin som en grei løsning. Da kan man selge poletter for den prisen man ønsker. Selve polettmaskine koster noen tusen korner ekstra, men tjenes da fort inn.

Varigheten på en maskin er over 15 år forteller Harald.

Brukervennligheten er god. På maskinen trykker man enkelt på temperatur og deretter start knappen. Er dekken som vasker impregnert kan man helle tilpasset impregneringsveske i maskinen, men Harald sier at det billigste og enkleste er å spraye på dekkenet etter vask.

enkel betjeningMontering og drift

Maskinen må ikke boltes fast i gulvet slik som eldre og større maskiner, men om gulvet ikke er helt flatt så kan man kan ha en stoppekant eller noen enklere skruer for at den ikke skal skli av gåre under sentrifugeringen.

Avløpet i maskinen har ingen filter som skal rengjøres, men om man ønsker så kan man montere på en lokasse eller lage en enkle vannlås.

Maskinene selges via forhandlere over hele landet eller man kan ta kontakt direkte med firmaet. Harald forteller til slutt at det ble solgt mange maskiner under stevnet og at kunder er fornøyde.

Les mer om maskinene her