Hesteutstyr har det til felles at det inneholder mye hestehår og har metallspenner. Disse metallspennene kan på sikt ødelegge maskinen ved stadig å slå inne i trommelen. Det anbefales derfor at man putter dem i vaskepose eller vikler dem inn i stoffet slik at de ikke henger helt løst.

Det er en stor fordel at man tar av mest mulig av hårene før vask. Dette kan gjøres for eksempel med en børste.

Før vask må man sjekke nøye anbefalt vaskemetode og temperatur for stoffet. Ikke alt har godt av maskinvask. Noe må man ta for hånd. Nyere maskiner har egne programmer for salunderlag, dekken, impregnering, o.a.

Husk impregneringen

Dekken som er impregnert trenger påfyll av dette etter vask. Noen maskiner kan programmeres slik at de impregnerer etter vasken. Dekkene bør da inn i tørketrommel etterpå slik at impregneringen får satt seg ordentlig i stoffet. Det selges impregnering til de fleste dekken, så sjekk med leverandør og selger.

Vedlikehold av vaskemaskin er noe man må få inn i arbeidsrutinene. Maskinene trenger å få tømt vekk hår fra maskinen både i tømmeskuff, men også det å ta en titt i trommelen på jakt etter større baller med hår.