Firmaet Bricon Tools As står for salget av den oppvarmede slangen som klarer kulde ned til minus 40 grader. Slangen som har vært på marked i USA noen år, ble sist år EU-tilpasset etter gjeldene regler. Den er CE merket.

Vannslange er elektrisk oppvarmet med innstøpte varmeledere som går på 220-240V – 360W. Den er produsert i kraftig industrikvalitets armert PVC, 3/4″ I endene har den messing koblinger. Slangen er trykk testet til 10 bar.

Slangen leveres i 7,5 og 15 meter. Det fungerer å koble flere sammen, men det kan gi noe spenningstap forteller Jon.

Slangen kan fryse for så og tines opp

I enden av slangen er det en termostat som regulerer strømtilførselen. Selv om slangen kan fryse for så å tines opp igjen når strømmen kobles på, er det en fordel at termostat delen ligger der det er kaldest. På den måten fryser ikke slangen.

koblinger_i_messingSlanger i staller blir ofte tråkket på av hester eller kjørt over av en bil. Jon forteller at det kan være en fordel å beskytte den med et rør utenpå, en planke, el. om det er fare for at den gjentatte ganger blir tråkket på eller kjørt over. 

Selv om slangen ikke fryser så er ikke kran og spylemunnstykke frostfritt. Det er derfor viktig å ha en frostsikker kran og ta av munnstykket etter bruk.

 

For mer informasjon se Bricon Tools nettsider her