På et hesteanlegg er det flere kjente utfordringer om gjør at anlegget bde kan se slitt ut, bli tungt å drive og gi merarbeid. Noen av disse utfordringene  kan være gnaging på gjerder, tette sluk i vaskespilt og fryst vann ute til hestene. Det fins derimot smarte løsninger på slike utfordringer. SISU Hest og Husdyr har tre produkter som løser nevnte utfordringer. Disse ble viste frem under NHF på Lillestrøm.

Kum til sluk i stall

Tett sluk i vaskespiltet er ikke noe man ønsker og kan være en utfordring i mange staller. En standard stor kum vil ikke alltid være egnet for flis, sand, grus, hestehår, høy og annet med mye små partikler. blir spylt ned og tetter sluket.

IMG 20200213 073634IMG 20200215 123342For å unngå at sluket går tett får man kjøpt enkle løsninger til å sette nedi kummene.

Silen kan man enkelt løfte opp og tømme før man setter den ren tilbake.

Gjerdestolper i resirkulert kompakt plast.

En annen utfordring mange har er at hestene gnager i stykker tregjerder. I tillegg hender det at strømtrådene kommer inntil treverket og gjør at effekten på gjerdet reduseres.

IMG 20200212 173124Løsningen på det kan være sette opp ett gjerdet med både stolper og liggende dragere av resirkulert platsstolper og planker. Produktet er laget i Tyskland og er av det samme produktet som mange har i boksveggene. De tåler mao hestenes herjinger godt.

En annen fordel med stolpene er at de ikke er strømførende slik at det ikke gjør noe om en strømtråd hopper ut av isolatoren og legger seg inntil stolpen.

Gjerdet kan leveres med en liten kjerne av stål for å bedre styrken, om man ønsker det.  

Stolpene kan fås i brun eller grå og tåler alt av være og vind, i tillegg til at de tåler UV stråling.

Isolert vannkar uten strøm til utebruk sommer og vinter

Det er ikke alle steder man har frostfritt vann eller strøm til oppvarmede vannkar. Det er ofte også dyre løsninger. Et billigere og enklere alternativ er isolerte drikkekar av polyeten med lokk.

IMG 20200212 173140IMG 20200214 181614Karet kommer i tre størrelser og kan tilkobles vann med flottør på sommerstid. I bunn er det tappeplugg så det er enkelt å tømme. Fordel ved å bruke isolert vannkar om sommeren er at det gror mindre bakterier i karet.

Lokket, som er av isopor tetter godt, slik at det blir et lite vakuum i karet og gjør dermed at lokket ikke blåser av om det skulle komme en storm.

Normalt holder karet vannet frostfritt ned til minus elleve grader, men om man fyller om kvelden med lunket vann så holder det natten over selv om det blir noe kaldere.

 

 

For mer informasjon om SISU Hest og Husdyr sine produkter se nettsiden ved å klikke her