I Norge er det enkeltpersoner eller firmaer som tar agentur på produkter fra utlandet. De produktene som ingen enda har tatt agentur på, er det mange av, og blant dem er firmaet Summerwind.

De har spesialisert seg på hovedsakelig fire produktgrupper. Det er solarium, dekkentørk, ridebanespeil og sprinkelvogn til vanning av ridebaner. Under Kingsland Horseshow hadde firmaet egen stand.

IMG 20191019 132006Dekkentørk med luft.

Det finnes flere typer dekkentørk på markedet. Det vanligste er oppheng som tørker ved hjelp av varme. Summerwinds dekkentørk blåser varmluft.

Tørkeren består av ett oppheng som kan vippes ned før man henger på dekkenet og deretter vippes opp opp igjen, slik at den tar liten plass. Luften sirkulerer så ved hjelp av vifter som blåser luft gjennom røret. Det er timer IMG 20191019 131949på bryteren slik at man kan stille inn ønsket tid.

Tørkemaskinen kommer enten som en og en, eller som dobbel utgave. Man kan sette så mange man ønsker ved siden av hverandre. Tørken er laget av solid rustfritt stål og bruker 1400w.

Sprinkel vogn

Et spesielt og spennende produkt er vanningsvognen for ridebaner. Utfordring med et ikke fastmontert vanningsanlegg er å få vannet banen jevnt. Den transportable vanningsvognen til Sommerwind kan derfor være en god løsning for jevn vanning og lite arbeid.

Vognen veier 65 kilo, men trilles lett ut på arenaen. Vognen kobles til vanlig vannslange. Foran på vognen sitter selve sprederen med hjul og PE vannledning, som så kan trilles 50 meter rettfrem for selve vognen. Selve sprederen kan justeres i forhold til bredden på hallen.

Når man skrur på vannet vil maskinen trekke sprederen på hjul inn i vognen, mens den vanner banen. Inntrekket skjer ved at en vannturbin trekker den inn. Vel inne så skrus vannet av.

SkjermbildeVanntrykk kan reduseres ned til 2bar på maskinen.

Ved første gangs bruk må man stille inn sprederen og teste ut plassering slik at det blir jevn vanning over det hele og ikke på vantet, om den brukes inne. Sprederen kan selvfølgelig brukes til plener og andre flater som trenger vann.

Speil

I en ridehall er speil en god hjelp til rytterne. Høyden på speilene som Sunnwind leverer er hele 2.12. Fordelen med høyere speil enn det som oftest selges, er at man kan se seg og hesten fra en lengre avstand i ridehallen. Bredden på speilene kan fås fra 1,12 til 6,12 m, men man kan sette flere inntil hverandre, på en måte som gjør at man ikke får en stor skjøt.

IMG 20191018 152444Selve speilet er av 6mm tykt sikkerhetsglass som holder seg på plass dersom det knuses. Deler av glasset kan repareres om det får skader.

Speilene er isolert, men kan fås med ett eller opp til tre lags glass. Fordelen med flere lag er bla at man kan få lengre speil uten synlige skjøter.

Pga at speilene er isolert, så er de både dugg og frostsikre. Rammen er laget i hardplast og kan fås i flere farger og med imitering av treverk.

IMG 20191019 132846Cover til speilene er vannresistent og kan kjøres opp og ned elektronisk. Cover er en fordel for eksempel ved bruk av unghester i hallen slik at de ikke tror de kan hoppe gjennom til speilbilde av seg selv. Coveret er lett å rengjøre.

Speil kan ellers tilpasses kundens ønsker. Bianca Schmidt fra firmaet Summerwind, forteller at de har levert et langt speil i en ridehall på en langside der de har vinduer. Speilet er montert nedenfor og bak vantet slik at det kan heise ved hjelp av elektronisk motor. Da kan man velge mellom å se seg selv eller fjellene utenfor.

DSC 0063Solarium kommer i flere typer.

Det fjerde produktområdet Summerwind leverer er Solarium. De kommer i flere utgaver. Premium utgaven inkluderer lamper til halsdel noe DeLux modellen ikke har. Enklere serie består av enkle lysrader med infrarøde lamper og UV lampe samt en liten vifte.

Fordelen med viftet er at de blåser varmen ned og rundt hesten, slik at det blir en fin sirkulasjon. Viften i de enklere utgavene blåser 150m3 luft i timen mot 2300m3 i timen på de store solariumene.

Når det gjelder lampene kan man velge antallet UV vs. infrarøde lamper. Pærene er standard pærer, slik at man ikke er avhengig av eget system.

I alle utgavene er det innebygget heiseanordning, noe som er en fordel da den enkelt kan monteres i både skrått og rett tak. Solariumets høyde fra hesten justeres så ved en motor på hver side. Det gjør at man kan senke maskinen på en side om hesten har ekstra behov på den ene siden. Dette er en patentert løsning.

DSC 0064Kontrollboksen som styrer heisen, gir også valg av hvilke lamper som skal på og hvor lenge. Vanlig er rundt 20 minutter, men maks tid er 30 minutter. Alle styringsbokser kommer med nødstopp.

Maskinene kan komme med myntpåkast som passer til alle valutaer, eller de kan leveres med smartkortleser som kan benyttes på andre dører/maskiner.

 

Summerwind har ingen egen Agent i Norge for tiden, men man kan ta direkte kontakt med firmaet i Tyskland.

 

Besøk deres nettside ved å klikke her