Det er andre gang messen avholdes. Første gang var januar i år. Et ønske om å slå messen sammen med maskinmessen gjorde at messen ble holdt på ny nå i november.

Målet med messen er å gi inspirasjon, faglig påfyll, nyheter, gode tilbud og sosial hygge. Stallmestern snakket med flere av utstillerne og vil komme tilbake til dette i egne artikler.

Totalt dekker messen 7000 m2 og inneholder stands fra firmaer som selger produkter via Felleskjøpet Agri. Dette er dobbelt så stort som messen i januar. I tillegg til stands er det en stor butikk som selger det meste av produktene som Felleskjøpet tilbyr.

Sm_maskiner_fra_AvantMålet om sosial hygge oppnås ved at det er gratis inngang, mat og lotteri med gratis lodd. Det var vanskelig å vite hvor mye mat vi trengte så vi har vært ute og kjøpt mer – sier Trond og sier videre at vi tror det er hyggelig om besøkende kan vinne fine gevinster. Disse gevinstene doneres av leverandørene.

I løpet av helgen avholdes en mengde miniforedrag og mange som omhandler hest. Lørdag hadde Geir Gulliksen foredrag med tema ”50 år og fortsatt på toppen” og ”Fôring og helse” kunne man høre ved Hege Yvonne Rosenhaug, fagsjef Felleskjøpet Agri. Søndag står ”Blodlinjer som passer og som ikke passer hos travhest” ved Steinar Hammersborg i tillegg til ”Fôring og prestasjon” ved Lars Kjørsvik, produktsjef i Felleskjøpet Agri

Under messens er det ikke bare miniforedrag, men det er også flere fagpersoner tilgjengelig og visninger som skoing av hest.

Neste gang det avholdes Bedre landbruks messe blir 2013. Neste år avholdes nemlig den store landbruksmessen Agro teknikk i november her på Norges varemesse, Lillestrøm – sier Trond.

Landbruksfilm_fra_PolybaleTorv_fra_DegernesVentilasjon_fra_J.L.Bruvik

Les hele programmet her

Les mer om foredragsholderne her

Les om messen Agro teknikk i 2012 her