Speciality Horse Feeds AS

Speciality Horse Feeds AS var til stede under AEG. De selger Spillers hestefôr, Blue chip tilskuddsprodukter, Equivite tilskuddsprodukter, Hay bar samt hestehengere fra Cheval-liberte.

 

Universitetet for miljø- og biovitenskap 

Universitetet for miljø- og biovitenskap  pressanterte sitt nyeste studie. De tilbyr nå som et av de første universitetene i Skandinavia en treårig utdanning innen hestefag på høyere nivå. Studiet ender i en Bachelorgrad i hestefag. I løpet av studiet som bygger på realfag fra videregående, får man grunnleggende kompetanse innen avl, ernæring og atferd hos hest.

Norsk hestesenter samarbeider om studiet slik at en del av ukene vil foregå på Norsk Hestesenter. Selve bacheleroppgaven skal skrives innen avl, ernæring eller etologi (læren om dyrs adferd)

 

aegmesse1Hesteshoppen

I en av hjørne på messen sto et hinder fra Varde. De leveres av Hesteshoppen. De leverer også hestebiler, hestehengere og masse utstyr til rytter og hest.

 

Hesten’s beste

Hestens beste var til stede under de siste dagene på AEG. Som stallmestern har nevnt i artikler fra SPOGA og bedriftsutstyrsmessen på Olavsgård så selger de bl.a. sikkerhetskroken The Clip.

 

Equistro Norge

Equistro Norge hadde stand der de viste frem produkter for hest. På standen kunne mann også se solarium fra det nederlandske firmaet sundance.

 

Kylix

Kylix ved Tormod Holth Larsen var tilstede og stallmestern fikk høre om deres ridebunn som består av sand og filt samt voks(vaselin) som blandes inn i sanden etter at den er lagt på banen. De bruker harver først banen løs, bruker så spredevogn og blander det hele sammen.

Firmaet leverer også solide og holdbare skrittemaskiner der hestene kan være sikre og utstyret er både sikkerhetsgjennomtenkt og holdbart over tid.

Kylix leverer i tillegg spranghinder, tredemøller, aquatrainer, solarium, gjerder, fødselsalarm, utstyr for vaskeplasser og kan nå skaffe stallbygg fra Nederlandsk firma i Polen.

 

Forsikring

Både Agria og Gjensidige var tilstede under messen og tilbød sine forsikringer samt svar på spørsmål man måtte lure på.