Stallstrø

Strø til hest er det mange leverandører av. På Kingsland Oslo Horseshow var det Svenske firmaet Yes Box Stallstrø representert. De leverer strø til staller og landbruket forøverig.

YesBox Stallstrø har økt kapasiteten med enda en stor fabrikk nær Norge, slik at de nå har fire store fabrikker, fortalte Kristine Støen Kivle fra YesBox til Stallmestern.

Trevirke som brukes i produksjonen er gran og furu. Flisa som kuttes opp går gjennom et solleverk, slik at man får ut kutterspon uten finstoffer. Dette blir produktet De lux. Restene blir til landbruksstrø.

Midt mellom de to produktene fins standard kutterspon. YesBox Stallstrø har også flispellets, halmpellets, torvstrø og torvmix til salgs.

Leveranse og størrelser

Ofte sammenligner man produkter fra andre flisleverandører i forhold til vekt, men Kristine sier det er bedre og sammenligne kubikk flis, da kutterspon uten små partikler veier mindre enn landbruksstrø med finstoff. Størrelsen på ballene og volumet er det samme, men vekten kan variere med opptil 5 kg på grunn av innholdet, men også på grunn av fukten i flisen. Flisen tørkes generelt ned til 84%.

Plasten som er rundt flisa er UV bestandig og tåler dermed at ballene lagres ute. Plasten er også resirkulerbar.

Flisa blir levert i paller til kundene. Bestiller man en lastebil med 17 paller av 21 baller i tårnene, eller 37 paller, så vil man få bedre pris enn om man kjøper mindre kvanta.

 

Les mer om YesBox Stllstrø ved å klikke her