Drammen ridesenter har utviklet seg årlig både når det gjelder det rent fysiske anlegget, men også innen arrangementets gjennomføring er det blitt forebedringer. Eirik Berentsen som nå driver senteret har god erfaring fra gjennomføringen av Artic Equestrien games og har gjort en god jobb med å få stevnene til det som det er blitt i dag.

Anlegget har i løpet av siste året har fått nye ridehall og ny utebane som erstattet den gamle gressbanen. Med disse endringene har anlegget nå tre ridehaller og hele fire ridebaner ute. Anlegget har ett stallbygg som rommer 50 hester og en fast gjestestall.

hestebiler_drammenRundt anlegget er det store jorder som huser gjestestaller og hestebiler. Denne første av de tre store helgene kunne man telle over 100 hestebiler. Standarden på hestebilene er blitt veldig god med årene så biltilsynet ville nok ikke funnet så mange feil om de skulle ta seg en titt.

Regn og vind preget starten på første stevnehelg

Under Norway Grand Prix i fjor regnet nesten hele stevne bort. I år startet det på samme måte med regn og vind. Den nylagte ridebane bunnene som ble lagt istedenfor gressbanen tålte derimot regnet så godt at forholdene var fine for alle.

Messe er det som alltid i Drammen. Plasseringen av messen har variert de siste årene. Før var messeteltene plassert rundt hovedarenaen, i fjor var det flyttet innendørs i ridehallen, men i år er det hele flyttet til eget område mot gjestestallen. Kun noen få telt var fylt opp med hestebutikker denne første helgen. De tomme teltene blir nok fylt til opp til Norway Grand Prix helgen. Det var generelt ikke mye folk å se på messen, men Hestehuset kunne fortelle at omsetningen var god de første dagene.

Drammen_stevnehelg_2_2010Publikum har tre alternativer for å få seg noe mat å spise på stedet. Det er den tradisjonelle Doffen kro, VIP telt med ekstra service og stort telt til publikum generelt. Tribunen og storskjermen som ble innført i fjor er på plass rundt hovedarenaen i år også.

Denne første stevnehelgen har vært vel gjennomført på alle måter, så man kan glede seg til flere fine helger i Drammen.

Les mer om stevnene på Linnesvollen her

 

 

 

drammen_stevneomraadet100_hestebiler_trekker_mye_stromMesse_drammenVasling_av_ridebanen