Oppvarming av staller er ofte en utfordring da varmevifter kan skape trekk og en del andre ovner, ikke er brannsikre nok til bruk i ett stallmiljø. Varmeplater kan derfor være ett godt alternativ til oppvarming.

En plate som henger i taket på 60*180 cm, vil kunne varme opp ca 20m2 gulvflate. Fordelen ved en slik oppvarming er flere. Man får en gulvvarme som er behagelig, hester og mennesker kan stå under å tørke eller varme seg og det er ikke noe støv som beveger seg, da det ikke skapes bevegelser i lufta.

Varmen kommer av infrarød varme som fungerer som solen. Det er mao det strålene treffer og ikke luften som blir varmet opp. Platene sender ut 10000 nanometer og har ip54 så de er godkjente for både stallmiljø, industri og innglasset uterom.

Ideen til platene kom i 2018 kan den ene av to eieren Jessica Nelin fortelle. Hun forteller videre at de har allerede blitt solgt mye i Sverige, der de viser en så god effekten at hestene tørker 10-15 min raskere enn andre solarium med tørkemuligheter.

IMG 20200214 183749Fås etter kundes ønske

Varmeplatene kommer i elementer som er rammet inn med en galvanisert ramme. Rammene kan leveres i forskjellige farger slik at det passer til rommet for øvrig. Selve platene er av aluminium kan også ha den fargen man ønsker i tillegg til påtrykt motiv.

Alt produseres i Sverige. Varmeplatene er designet og testet i Umeå. Rammene lages i Gøteborg. På toppen av solarium utgaven kan man få frest ut navnet på stallen eller annet man måtte ønske.

Man kan få to solarium utgaver. Premium som er over hestene og Delux der man i tillegg har plater på sidene slik at hestens bein og underdel blir belyst.

Montering kan man gjøre selv, men det anbefales at man får en lokal elektriker til å koble strøm til. Når strømmen kobles opp, kan man montere en bryter for alle panelene, eller en for hver. Alt ettersom hva man ønsker.

IMG 20200214 183754Platene er enkle i bruk

Platene kan monteres med timer og termostat så de slår seg av og på etter ønske.

Platene er billige i drift. Et oppsett til tørking av hest med tre plater trekker 3,6kw, og varmer da 1200w pr plate. Platene kan man ta på, men det å holde på dem over tid blir for varmt. Mindre plater til innendørsbruk gir 630w pr plate og dekker 15m2. Et oppsett på tre plater til hest veier 50 kg.

Vedlikeholdet består i å tørke av platene med en fuktig klut. Det er ingen bevegelige deler og selve platene holder i minst 30 år. De selges med 3 års garanti

Sikkerhetsmessig er platene solide. De tåler en smell.

 

For mer informasjon se nettsiden til stallvarme ved å klikke her  

 

Kontakt leverandør ved å klikke her