En hest som oppholder seg innendørs i en stall er avhengig av et godt klima for å holde seg frisk. Bakterier, soppsporer, ammoniakk og høy luftfuktighet er noen av disse faktorene som bør unngås.

Mye kan løses med renhold og god ventilasjon, men bruker man Staldren eller tilsvarende produkt, vil man få god hjelp.

Produktet er PH nøytralt og fosfatfritt så det ødelegger ikke betonggulvet eller annet stallinnventar.

Om hestene får det på seg gjør det ingen ting, da det ikke skadelig for hud. Man kan mao strø det i boksene uten hansker.

Pulveret hindrer bakterier og soppsporer, da det er desinfiserende. Det binder fukt, ammoniakk og svovelgasser. Miljømessig er dette av det gode for å minske drivhusgasser og selvfølgelig hindre at bla. flimmerhårene til hesten ikke blir skadet. (Skadde flimmerhår gir hestene større problemer med støv og kan gi hoste.)

Hvordan bruke Staldren

Tøm hesteboksen for strø. La betongen tørke. Strø så Staldren på gulvet. Bruk Ca 50g-100g pr kvadratmeter. Legg strø over.

En til to ganger i uken eller etter behov, kan man tilføre mer Staldren i boksen. Dette kan gjøres enten på toppen av strøet i boksen eller man kan dytte strøet til side og legge mer på gulvet.

staldrenAndre effekter ved bruk av Staldren

Ved bruk av Staldren vil en hest med sur stråle få god hjelp til å bli kvitt nettopp sur stråle.

Har man problemer med fluer og flue egg, kan dette fjernes ved at man strør Staldren langs bokskanten.

Har man en hoppe som skal følle, kan Staldren benyttes som desinfisering ved å legge ett lag under og over strøet i boksen.

Staldren selges i over 30 land og kommer i 10 og 25 kg sekker. I Norge selges Staldren via Husdyrsystemer.

Les mer om Staldren her

Kontakt Husdyrsystemer her