Mange av produktene som er blitt vist er enda ikke ute i markede. Det er bla. høstens moter slik at de vil bli å kjøpe senere i år. Det har derfor vært vanskelig å ta bilder, få kataloger og se detaljer i produkter under messen. Det har vært forbeholdt de som lager en avtale med firmaene. Samlet sett har det blitt vist mange nye produkter og vri på allerede eksisterende varer.

Markede generelt viser en trend der man enten går mot det klassiske eller mot det mer sporstlige utseende på utstyr. Det er også en trend der de største firmaene bare blir større og flere små firmaer forsvinner. Da stallmestern var på spoga 2008 var dette tilfelle. Denne gangen var det generelt større og finere stands.

Økonomisk har markede for hesteutsyr ikke lidd så stort her i Tyskland, men eksporten har sunket noe. Generelt er det innefor klær markede har sunket mest. Det har vist seg at folk er mer opptatt av å bruke pengene på hestens velferd enn på klær til seg selv.

Innenfor markede er det en bekymring for at internetthandelen tar over for salg fra butikkene. Flere og flere produsenter selger varer direkte fra egne internettsider slik at butikkenes salg synker.

Stallmestern kommer med flere artikler om nyheter fra messen