Høstens messe hadde 395 utstillere fra 30 land. Det var over 150 flere utstillere på høstens messe enn under vårens utgave av messen. I tillegg var det hagemesse som gjorde at det var over 40000 besøkende i løpet av helgen 5.-7 september.

De som var der for å gjøre avtaler med leverandører kunne i tillegg til et rikt utvalg av eksisterende produkter se mange nyheter. For de som driver mest med stalldrift kunne man bla se en ny type mobil salholder og et mindre og mer håndterlig stevneskap. En annen nyhet var en krok som kunne enkelt festes på metallgitter i bokser og dermed forenkle oppheng av høynett eller vannbøtter. Et produkt som passet fint til kroken var en forbedret utgave av høynett som gjør påfyll av høy mye enklere.

Fire innovative vinnere

Firmaet Planit Products LTD viste frem en vannbeholder av plast som er tilpasset en normal trillebår. På den måten kan man enkelt frakte vann fra springen til paddockene. Vannbeholderen rommer hele 80 liter og har en tut som gjør det enkelt og fylle samt helle ut igjen av. For denne nyheten fikk firmaet Spogas innovasjons premie i kategorien Stall.

Førstepremien i kategorien for hest vant firmaet Equine Industry BV fra Nederland med Trust TETRIS vinter dekken. Dekkenet skal gi utmerket komfort for hesten, takket være faste og perfekte passform og høy kvalitet utførelse som beskytter dyrets manken og manen fra gnaging sier komiteen som besto av representanter fra industrien, handelen og media vurderte over 60 innkomne forslag.

Juryen ga høyeste utmerkelse i kategorien ryter til det tyske selskapet PIKEUR Reitmoden Brinkmann GmbH & Co KG fra Werther / Westfalen for sine ridebukser. Takket være et nytt tekstil beskyttelse behandling, fester ikke skitt og vann seg på plagget.

I kategorien sikkerhet for hest og rytter, vant uvex sports GmbH & Co KG selskap fra Fürth. De viste frem en hjelm med tredimensjonale justering system. Dette systemet gjør det mulig å regulere hjelmens høyde og omkrets, slik at det kan optimalt passe enhver rytter. I tillegg er hjelmen lett, polstret, enkel å bruke, og god ventilasjon.

 

For mer informasjon se SPOGA HORSE her