Det er mange enkeltelementer som skal på plass om man skal bygge et hesteanlegg. Bygger man selv er det ofte at man vet om et par løsninger, men det finnes så mange flere på markedet og stadig nye produkter kommer frem.

Under bygg reis deg messen kunne man se firmaer som har forskjellige løsninger på det meste. Stallmestern har plukket frem noen.

2017 10 19 16.50.42Vegger av massiv tre

Vegger som er av massiv tre, består av flere lag bord på innersiden av et bindingsverk uten isolasjon. Veggen får med luftrommet og flere lag bord en isolerende effekt. Veggene kan komme som elementer og være selvbærende. Elementer kan ellers monteres i stål eller limtre konstruksjoner. En stor fordel med massive elementer er at bygget puster, er estetisk fint og kan komme i elementer.

Er man redd for at hestene spiser på treveggen bør man lekte ut og montere plater. Lektingen er viktig for at bygget fortsatt skal puste.

Les mer om massivvegger her www.talgo.no

Vegger av systemblokker

Systemblokk kommer med not og fjær og er dermed enkelt å bygge opp. Enkel montering av armering og fylling av betong. De er solide, brannsikre, tåler vann og har god lyddemping.

Les mer om systemblokk her www.systemblokk.no

2017 10 19 15.31.59Løftesystemer for å komme på hesteryggen

Et av spesialproduktene på messen er løfteanordningen som kan få bla rullestolbrukere over på hesteryggen. Firmaet Nordic Health Design er leverandør av det Svenske Human Care løftesystemet. De har blant annet et flyttbart løftesystem, med motorer og seler. Det hele henger i en skinne som gir stor fleksibilitet.

Les mer om løftesystemene til Nordic Health Design her http://www.nhd.as/

2017 10 19 18.15.04Dekke for stallgulv

Betonggulv i stallen kan både være glatt og lite estetisk. Dette kan løses ved å legge Sikaflor. Man legger på tre lag oppå betongen. Det første er primer. Deretter legger man på et lag med membran før toppstrøk legges. Når man har lagt ut topplaget og før det stivne, legger man på kvartssand. Den kommer i forskjellige fraksjoner ettersom hvor ru du ønsker gulvet. Når alt har herdet børster man bort løs sand. Belegget er da ca. 3-5 mm tykt, er slitesterk og man kan få topplaget i forskjellige farger.

Les mer om belegget på Sikafloor her www.sika.no