Hester som får skader i beina bruker som regel lang tid for å komme tilbake til normal tilstand. Dette kan man fremskynde ved å behandle bena på en best mulig måte. Syklistene som deltar på Tour de France setter beina i kaldt vann på kveldene for raskere å restituere seg, så dette er ikke noe nytt innen for raskere restituering.

Stallmestern.no snakket med forhandler av maskinen under Falsterbo Horse Show, som kunne fortelle at de hadde solgt hele 5 stk under stevnet.

Kaldt saltvann har en legende effekt

Vannet som er i spa maskinen er kaldt og tilsatt salt. I tillegg pumpes det luft inn i vannet slik at vannet gir beina til hestene massasje. Det kalde vannet gir cellene mindre skader, mindre veskeansamling og samtidig en bedøvende effekt. Saltet bidrar bla til mindre veske rundt skadestedet, i tillegg til det kalde saltvannets legende funksjon. Massasjen gir lekende effekt i tillegg til at hestene blir rolige av vannet som bobler.

Maskinen er bygget så kompakt som mulig og i rustfritt stål. Den inneholder et komplett renseanlegg for vannet, store vannbeholdere, pumper til å transportere vannet og luftmaskiner for å lage vannmassasjen.

spa_2Enkel i bruk

Hesten føres inn i maskinen før dørene lukkes i begge ender. Vannmengden som pumpes inn kan man enkelt variere på lik linje med mengden salt og mengden luft i vannet.

Maskinen kan programmeres slik at den husker de enkelte hestenes behandling, slik at man kan erfare hva som fungerer og lage ett skreddersydd program for den enkelte hesten.

Vedlikeholdet er minimalt. Hele maskinen er 2,5 meter i begge retninger.  Prisen på en maskin er sommeren 2010 ca 47 tusen euro.

 

Les mer om spa maskin til hest her.