På mindre staller er merking ofte kun for å fortelle navnet på hesten, alder og eier, men på større staller der mange forer er merkingen mer preget av foringsplan og telefon nummer til eier om noe skjer. På slike steder blir det fort mange endringer som på sikt gjør skiltene mindre pene.

En type skilt som kan kjøpes og som brukes mye, er plastskilt der man kan fylle ut og viske bort med whiteboard tusj. Skiltene av denne type festes med stifter til veggen. De fås gjerne i to utgaver. En der kun navn på hest, fødselsår og eier kan skrives på. Den andre typen inneholder plass til forplan for hesten i tillegg til navn på hest, eier og telefon nummer til eier.

boksveggskilt4Ulempen ved plastkort som festes til boksene er at man ofte får varige merker når de skal skiftes ut. Det kan derfor være en fordel å montere metallholder som festes på boksdøren en gang for alle og gir mulig for enkel utskifting av plastkort.

En annen utfordring med mange av plastskiltene er at de ikke tåler whiteboad tusj så godt. Når tusjen har sittet på en stund er det vanskelig å få bort alt uten at man bruker sterke kjemikalier som igjen ødelegger plastskiltene og gjør problemet større for vær gang.

Flere forprodusenter selger eller gir bort plastskilt som er laget som en forplan. De er ofte i plast slik at man kan bruke whiteboard tusj på dem.

Graverte skilt med navn på hesten, fødselsår, foreldre og eier er fint og noe mange skaffer seg. De fås ofte kjøpt på messer der de graveres der og da. For en som driver en stall kan det være fordel å tilby eller lage skilt til alle oppstallørerne fremfor at alle finner sine egne løsninger.

 

boksveggskilt1Om man lager skiltene selv så er det en viktig faktor at det ikke trekker til seg fuktighet. Laminering av utskrifter fra datamaskin kan fungere bra og da kan man også bruke whiteboard tusjer.

Man kan i tillegg til å lage selve skilte lage holdersystemet selv. Enten ved å bruke metallplate med bøyde kanter, bruke bilderammer, eller for eksempel plastlommer.

En helt annen mulighet er kun å merke boksene med et nummer for deretter å ha en oppslagstavle med fakta om hestene og forplaner på en vegg ved inngangen.

En siste idee er å skaffe små oppslagstavler med whiteboard som kan henges på dørene – Da kan man både skrive daglige beskjeder og ha mulighet for å feste beskjeder, bilder, fakta, m.m. på oppslagstavlen.

 

 

boksveggskilt3boksveggskilt5boksveggskilt6