Stallmestern besøkte banen noen dager før stevnet og kunne se at dirt track banen var klar for løp, mens gressbanen som ikke skal brukes før 17.mai trenger den ekstra måneden for å bli klar.

 

ovrevoll1I år skal sesongen på Øvrevoll vare langt ut i desember. Dette medfører utfordringer for banemannskapet. De må klare å holde dirt track banen god. Største problemet man får er om det kommer regn etterfulgt av kulde som gir ett glatt underlag. For å bøte på det vil de prøve å bruke prepareringsmaskin til skiløyper med harv bak. Dette vil forhåpentligvis gi ønsket effekt.

 

Det er tre baner på Øvrevoll. Dirt track innerst med en gressbane utenfor. På indre bane er det en steeplechase bane med faste hindre, men det er veldig mange år siden den ble brukt i løp. Dette skyldes mangel på hester og ryttere som tør satse på denne grenen av galoppsporten.

 

ovrevoll5Rundt alle disse banene er det hvite plastgjerder med unntak av et lite område som fortsatt har tregjerder. Disse vil bli byttet ut før gress løpene begynner.

 

Første løpsdag gikk for øvrig helt etter planen.

 

Besøk Øvrevoll Galoppbanes nettside her.

 

    ovrevoll4