Målet er å få til en bedre logistikk rundt henting av døde dyr til destruksjon. Dette vil gjøre det hele mer effektivt, lønnsomt og brukervennlig for kunden.

Ruteplanleggerne hos Norsk Protein har system og kommunikasjon med sjåførene, slik at rutene kan endres mens de er ute og kjører. Det er stort sett samme sjåfører som tidligere, men det blir noen færre biler.

Gårder, firmaer og privatkunder kan registrere seg på www.kadaver.norskprotein.no for å opprette kundenummer, om man ikke fått tildelt dette via produksjonsregisteret.

Fra man bestiller henting av døde dyr, kan det ta inntil fem dager. Før bilen kommer vil bestiller motta en SMS eller telefon. Henting skjer normalt i ukedagene.

Hestens pass skal leveres inn til Norsk Protein på vegne av Mattilsynet. Prisen for hest er 2000 pluss moms.

Ordningen starter i områdene rundt Oppland. Fra april tilkommer Sør-Norge og resten av landet (minus Finnmark) kommer med i ordningen fra juni.

Les mer om ordningen her