Det har vært flere drivere av stedet bla den kjente Ove Hansen som vant NM på eget sted flere ganger. Nå er det Egersund og Dalane rideklubb som eier og driver anlegget.

Det er helt fult og vi har lange ventelister – sier formann i klubben Susanne Hein.

Anlegget ligger fint til langs elvekanten bare noen minutter fra Egersund sentrum. Når man ankommer stedet blir man møtt av den ene stallbygget og ridebanen som gir et hyggelig inntrykk.

 

Velstelt anlegg

Stallen er delt i to avdelinger og har plass til 24 hester inklusive skolehestene. Begge stallene har store fine bokser med vinduer og vannkar. I tillegg er det tilgjengelig vaskeplass.

Stall_1stall_2Private_forlagring

Ridehallen på 20*40 har nylig blitt pusset opp med bla ny vegg plater, nytt tak og ny ridebunn med fiber. I enden av ridehallen er det møterom med kafeteria og dommerbod. Under kafeteriaen er det lager, salrom, m.m. En fin detalj er at gangen fra stallene til kafeteriaen har vinduer inn i ridehallen slik at man kan se de som rir.

RidehallenKafeterianVinduer_ut_i_begge_etager

Bak ridehallen er det nylig bygget 5 utebokser til gjester og eget flishus. Møkka går i konteiner som man kommer enkelt til via en lang metall rampe.

GjestebokserFlisbingenMkka_konteiner_med_rampe

Eget høy og gjør alt selv

Stedet har en litt spesiell ordning. Alle oppstallørerne må nemlig ha sitt eget høy og ordne alt selv. På loftet er det derfor laget låsbare båser der vær hest har sitt eget for. I praksis samarbeider rytterne, men det gjør driften av stallen enklere for klubben.

PaddockeneStedet har kun 5 paddocker så de 24 hestene rullerer på plassen. Paddockene har sandbunn og gjerde av metallrør.

Vi skulle gjerne hatt større plass til anlegget, men boliger er bygget nærmere og nærmere så mulighetene er få – sier Susanne.

Stedet har to ridebaner ute hvor av den store ikke er helt rektangulær så den er på ca 45*60 men for en besøkende kan det se ut som var enda større før, da dommer boden står et godt stykke fra dagens bane. Den andre ridebanen er 25*40.

Klubben arrangerer rideskole med alt fra nybegynnerkurs til viderekommende. De har i tillegg terapikurs og barneridning. Årlig avholdes stevner, sosiale arrangementer og andre klubbaktiviteter. Da Stallmestern besøkte stedet var det sol og uteplassen var godt besøkt av medlemmer som nøt sommer, sol og hest.

 

Enden_av_stallen_med_de_to_ridebaneneDommerhusetDen_ene_stallen_med_utvendig_trapp_til_forlager_p_loftet

 

Les mer om Egersund og Dalane rideklubb her