Firmaet ble etabler så langt tilbake som 1875 i Bergen. Det startet da som et seilmakeri, men har med tiden utvidet sortimentet og er i dag store på haller med duk. Det siste året har firmaet etablert seg mer i østlandsområdet og Chris Olborg forteller at det er stor etterspørsel.

Han forteller videre at firmaet er totalentreprenør. De kan ordne alt fra planlegging til ferdig bygg, men han sier at det mange ganger, kan være lurt å ha en delanteprise, for eksempel på grunnarbeid.

Leverer de en ferdig hall, så leverer de den med ridevant, ridebunn, belysning, med mer. Belysningen leveres som plug and play system. Dvs at man henger opp lampene med strømskap så det er enkelt montert og bruk.

Hvorfor kjøpe plasthall?

Fordelen med en ridehall med duk fremfor av metall og tre, er bla at de leveres med 25 års garanti, er vedlikeholdsfrie, mer prisgunstig og kan flyttes ved behov.

Firmaet har 4 ingeniører som jobber kontinuerlig med å optimalisere produktene. Det siste er derfor at man legger den isolerte duken ytterst istedenfor alternativet som er innerduken. Dette gjør monteringen lettere samt at man får bedre kontroll på isoleringen ved å gjøre dette i ytterduk.

En annen ting som man gjør nå, er å sveise skjøtene istedenfor å sy dem sammen dersom hallen er planlagt som permanent bygg. Skal man kun ha hallen oppsatt noen år så er sying fortsatt en enklere løsning.

Velger man isolert ytterduk, kan man evt droppe innerduken. Fordelen ved allikevel å velge innerduk, er at man får en hall uten synlige bjelkelag som kan samle støv, hallen blir lysere og gir enda bedre akustiske forhold.

Hvorfor velge isolert hall?

Fordelen ved en isolert hall er mange. I en isolert hall drypper det ikke fra taket, det bråker mindre, har bedre akustikk, gir lysere hall innendørs og ikke minst vil det være mange pluss grader når det er minus grader ute. Man trenger ingen tilleggsvarme da jordvarmen vil gi nok varme.

Snø og grunnforhold bestemmer om fundamentet blir mur eller jordspyd. Spyd kan brukes om forholdene tilsier det, men Chris anbefaler at man lager en ordentlig ringmur. Dette spesielt om man tenker at hallen skal stå der mer eller mindre permanent.

W.Giertsen hallsystem asMange henvendelser – ikke alle ender i salg

Mange har planer og ønske om å bygge ridehall. Chris har derfor en mengde henvendelser, men det er ikke alle som ender i salg. Oftest strander det pga kostnadene totalt sett, blir store i forhold til inntektspotensialet på stedet. Kjøper finner derfor ut at det er vanskelig å forsvare kostnadene, selv om man gjerne skulle ha en ridehall.

Skal man bygge hall, kan den kjøpes, leases eller leies. Har man råd så kan leasing være et godt alternativ. Man har da en maks 7 års avtale der man betaler for oppsett og kostnaden ved selve hallen. Det kommer da en sum i tillegg ved demontering om man da ikke kjøper ut hallen.

Kommer man så langt som til byggingen ivaretar firmaet sikkerheten godt, da de har alle sertifiseringer og sørger for at bygget settes opp på en sikker og god måte.

I drift har hallen lite vedlikeholdet. Den første tiden etter oppsettet trenger duken derimot en oppstramming, så en gang i ny og ne ved behov. Dersom ridebanen gir fra seg støv kan man enkelt spyle duken ren.

Nytt konsept under planlegging

En ny design på ridehallen er under prosjektering og som man håper å få bygget på vestlandet. Hovedrammen av stål er laget med en spesiell form som man snur ved annen vær ramme. På den måten vil duken få en spennende og estetisk flott fasong.

Under dette taket er det tenkt å lage en stor ridehall, staller til litt over 30 hester, kafeteria, toaletter, salrom, med mer.

 

For mer informasjon om W.Giertsen hallsystemer se her