Kostnadene ved å bygge en plasthall er betydelig mindre enn en permanent hall. Dette skyldes ikke bare at selve bygget er billigere, men man slipper i de fleste tilfellene å lage grunnmur. Den kan ofte boltes fast i bakken ved hjelp av jordspyd. Det som bestemmer om man kan bruke jordspyd eller trenger noe mer solid grunnmur avgjøres av vindhastigheten på stedet man skal bygge.

 

 

Port_i_endeveggReisverket til ridehallen er av galvanisert stål som holder i minst 50 år. Tykkelsen på metallet tilpasses kravet til snølast i området hallen skal settes opp. Prismessig blir en hall som skal stå på et snørikt sted dyrere enn andre steder der kravene er mindre. Når man har valgt bredde på ridehallen kan man lage hallen så lang man vil. Seksjoner kan bygges på.

Selve plastduken er laget av PVC og holder fint i 20-25 år. Den inneholder stoffer som gjør den myk, men som fordamper over tid og da gjør at duken tilslutt blir noe sprø. Duken er laget av brannhemmende materiale slik at den ikke brenner.

Lease kan være et bra alternativ

Plasthall kan man som et alternativ til å kjøpe lease. Det anbefales at man leaser den for en 5 års periode. Man kan lease den for lengre tid, men da vil det økonomiske regnestykket bli mindre heldig. Fordelen med å lease er at kostnadene kommer på driftsbudsjettet fremfor investeringsbudsjett. Etter leasingtiden kan man om ønskelig, løse ut hallen for en symbolsk sum. Det eneste som kreves for og lease en hall er at man blir kredittgodkjent.

 

Duken_p_langsiden_og_kortveggen_bindes_sammenPlasthall_-_skjrtRidehall_innvendig_i_bruk

 

Ridehall_1Ridehall_innvendigPlasthall_innvendig_2