Firmaet påtar seg hele byggeprosjekter og leverer det meste bortsett fra gravearbeidene, da det er enklest at lokale gravefirmaer gjør, forteller Håvard Granøien.

Som en del av Hugaas entreprenørkonsern, har de mange samarbeidspartnere innen stål, elektro, m.f. Hugaas eier også en stålfabrikk i Litauen i tillegg til at de er deleiere i et ingeniørselskap, som samarbeider med ingeniører her i Norge. Dette gjør at man kan levere ridehall slik kunden ønsker.

Kunden kan derfor be om stort sett hva de måtte ønske, så ordner vi det, sier Håvard til Stallmestern under messen Agroteknikk 2015.

Sandwich eller tre

Standard bygg leveres med sandwichelementer fra Polen. Det gir en lun ridehall som kan brukes hele året, forteller Håvard.

Firmaet jobber derimot med å kunne levere ferdige elementer av tre, i samarbeid med et nabofirma på Støren. Inntil det er avklart kan man få hallen levert slik at man kan montere tre på veggene, om sandwich elementer i metall ikke er ønskelig.

Til ridehall leverer firmaet belysning og vinduer, samt ventilasjonsanlegg om man ønsker det. Vinduer kan leveres i klart glass eller som lysplater.

farmprodukter ridehallMange ønsker både bredere og lengre ridehall enn standard 20*60 eller 20*40. Skal man gjøre bygget større enn rideflaten er det prismessig rimeligere å forlenge ridehallen enn å øke breden, forteller Håvard. Årsaken er fordi det trengs mer og tykkere stål for å klare spennet ved bredere bygg. En 20 m bred ridebane gir en bredde på rundt 25meter i totalbygg pga reisverket. Går man over 30 meter i bredden må selve konstruksjonen av taket endres og prisen blir deretter.

Firmaet leverer ridehaller til hele landet.

Les mer om Farmprodukter her

Les mer om Hugaas her