Banens størrelse, sandbunnen, hinderparkern og beplantningen er av topp klasse. I Norge finnes det ikke likedan og banebygger Anders Hafskjold forteller at utenlandske ryttere skryter av banen og sier den er bedre en andre baner man kan sammenligne seg med i Europa.

Anders forteller at sandbanen som er lys vil sammen med enkle trehindre vil gjøre hindrene ”kalde” for hestene og dermed vanskelig for dem å se konturene. Beplantningen myker opp hinderet og det tror jeg har mye å si for hestene – sier Anders.

For ryttere vil et hinder som ser pent ut gjøre det mer innbydende og for publikum blir banen en fryd for øyet.

Vannhinder_med_hest3 år gammel

Plantebørsen som leverer beplantningen forteller at hesten som står på banen er laget av busken Liguster som er i oliven familien. Den oppbevares innendørs om vinteren og har blitt brukt 3 år.

Stedet har fått satsningsmidler fra Rytter forbundet og fikk sin oppgradering for snart to år siden. Banen er derimot som ny. Bunnen har Walber Supreme all weather surface (geopad). Det er en spesial sand med iblandet fiber biter som gjør banen god i all slags vær.

Hinderparken består av både fast og flyttbare hindre. Det som gjør banen spesiell er vannhindrene. Totalt er det fire vannhindre. De har alle forskjellige lengder som hestene må hoppe over og brukes derfor ettersom hvor vanskelig klassen er.

Det_store_vannhinderetEt_av_tre_vannhinder

 

Det største vannhinderet består av et vannspeil hestene må forsere, men de tre andre har spesiallaget hinder. Ideen til utseende kom fra Anders Hafskjold og Eirik Berentesen. Selve videreutviklingen og byggingen av hindrene ble utført av OMspring. Det som er spesielt med hindrene er at de er i seg selv små broer med vann under og man kan bygge både rekk, oxer og trippel bar på dem.

 

 

 

 

 

Hestestatue_p_baneStort_tre_er_plassert_midt_i_banenWalber_hinder_p_banen

Ojada_hinderetOKK_hinder