I 30 år har Leovet produsert pleiemidler til hester og utstyr. I dag er det Ove Skrutvold som har agenturet på produktet i Norge.  Mimosette Benoîte Ottah og Esther Schmidt fra firmaet var til stede for å fortelle om produktene.

Bedre helse for hesten – mindre arbeid for rytteren sier Esther.

Firmaet har hele 60 produkter i sitt vareutvalg. Sortimentet til firmaet dekker hele hesten i tillegg til respirasjon og utstyr. De inneholder alle naturlige produkter.

I Tyskland har firmaet lange tradisjoner som strekker seg tilbake til 1982 og er et av de mest populære produktene i landet. Firmaet ble startet av Dr. Ulf Jacoby som er farmasøyt og hestekar.

Hovpleie

Produkttilbudet starter nederst på høvene til hesten. De behandles med samme næringsstoffer som finnes i hoven selv. På den måte tar hesten næringen bedre til seg og styrker hestens høver. Den naturlige oljen trenger godt inn i høvene og stimulerer bla veksten. Ove forteller at han har fått skryt av hoveslagere som har prøvd produktet.

Sur stråle

Sur stråle er et problem som mange kjenner til. Produktet til Leovet er enkel i bruk og fjerner bakteriene på en effektiv måte. Enkelt for rytter og bra for hesten gjentar Esther.

Nedkjøling av ben

Et av produktene som Leovet har patent på er Cold pack. Det er gele som tas på bena til hestene. De kjøler ned og så varmer opp. På den måten heler hestens ben seg raskere. Produktene inneholder bla arnica. Ove forteller at han under AEG prøvde det på seg selv etter en lang dag på messen og det fungerte overraskende bra. Esther forter seg med å legge til at de faktisk har samme produkt for mennesker.

LeovetPelspleie

Hvite hester får ofte gule flekker – til det har firmaet Coat Sheen & Tangle Free, som ikke dekker flekkene, men får dem bort for en stund.  Esther forteller at de har Power Detangler for lyse og mørke hester. De inneholder tre funksjoner i ett. De har anti flue middel, UV beskyttelse og gjør pels, man og hale glanset.

Respirasjon

Et annet naturprodukt er Herbel Feed og Vitamin activ.  Dette er for hester som sliter med pusten. Urtene gjør det lettere og smører halsen på en slik måte at pusten blir enklere.

Fluemiddel

Fluer er en utfordring for hester over hele verden. Leovet har et produkt som heter Power Phaser. Det smøres på hestene eller sprayes på, og fluene vil da ikke lande på hesten. Virkningen varer i 7 timer. For de som sverger til løkpulver selges også dette.

Lærprodukter

Til lær finnes det ett produkt med olje, såpe og lær krem i et sett. Oljen brukes først for å rense og gi næring før kremen holder det fuktig. Læret blir ikke glatt og klissete.

Et annet produkt er en enklere hurtig behandling. Selv om den er hurtig gjør produktet godt nytte og den inneholder ikke alkohol slik at læret heller ikke tørker ut.

Leovet_1hjelp1.Hjelps utstyr

For rytter og hest har Leovet en 1.hjelps pakke. Den inneholder plaster til rytter og til hesten inneholder den beskyttende spray for småsår, anti infeksjons spray og krem til bruk etter sår, bearbeider mugg og anti infeksjon.

Sjekk 48 timers karantene

Alle produktene Leovet produseres er laget under strenge krav. Noen av dem har 48 timers karantene før stevner. For komplett oversikt kan man gå inn på Leovets nettside.

Norsk bruksanvisning

Som forbruker er det ikke alltid lett å kjøpe produkter som har bruksanvisning på tysk eller ett annet språk.  Ove avslutter med å si at det vil komme norsk forklaring på en del av produktene.

 

For mer informasjon besøk Rytter’n