På et hesteanlegg er det behov for både transport av høy, flis, slodding, måking, kjøring av vann, med mer. Ofte er det ikke nok med en traktor. De heller ikke så lett håndterlig for stallhjelp. Mange har valgt å kjøpe en ATV, men det finnes et alternativ – nemlig en UTV

UTV er maskin der man sitter ved siden av hverandre, mens på et ATV sitter man bak hverandre. Bilen er fin til bruk inne i ridehaller, staller så vel som ute, da den går på strøm og avgir derfor ingen avgasser.

Det mest praktiske med bilen er at den har et lasteplan som kan tippes og man kan montere alle typer redskaper både foran og bak. Det være seg snøplog, tilhenger, slodd, med mer. Rangeren har firehjulstrekk, høy bakkeklaring, uavhengig fjæring,

Polaris Ranger - elektrisk drevetFlere og flere velger en UTV

Firmaet Norsk Tilhenger Senter har eksistert i 5 år og har forhandlet Polaris de siste 4 årene. Markede er primært i Østlandsområdet og det er en stigende trend, at mange går over til de elektrisk drevet UTV maskinene, forteller Salgssjef Kristoffer Borgenhov

UTV maskinen har 16 trojan batterier som til sammen gir 48volt. Holdbarheten er lang, men man batteriene trenger vannpåfylling jevnlig. Normalt kan man fylle med noen måneders mellomrom. Det er enkelt påfylling på siden av bilen – sier Kristoffer. Maskinen kan leveres med bensin/diesel.

Rangeren registreres med hvite skilter så den kan kjøres på offentlig vei og brukermulighetene er store og fremkommeligheten er god da man kan få den både med belter og piggdekk.

Høy sikkerhet

Sikkerheten i en UTV er bedre enn i en ATV, da en UTV har veltebøyle og er ikke like sportslig bygget som en ATV. Den leker man derfor ikke med.

Polaris Ranger registreres så den kan kjøres på veiKostnadsmessig er en UTV billig i drift da den går 7-8 mil på en toppladning ved normal drift. Trekker man tung last, dytter mye snø, o.l. så går det mer strøm og man må lade fortere. En full ladet bil koster ca 7 kroner i strøm – sier Kristoffer.

En stor fordel er at Roveren er enkel i drift, slik at den er lett i bruk. Skulle det være behov for service så har Norsk tilhenger senter 2 verksteder som kan hjelpe. Firmaet har solgt Roveren i to år uten at kundene har hatt noen problemer med bilen.

For mer informasjon ta kontakt med Norsk Tilhenger Senter her.