SPOGA messene avholdes årlig i Köln, men pga Covid-19 er årets utgave avlyst. Derimot er den årlige toppinnovasjons kåring avholdt.

Det var innsendt 60 produkter fra ti land hvorav 30 ble nominert. Disse nomineres innen løsninger som sikkerhet, ergonomi, digitalisering, bærekraftig produksjon, helse for rytter og hest. Den tverrfaglige juryen plukket til slutt ut 5 produkter.

UVEX elexxion Tocsen er en ride hjelm med fallsensor. Den fungerer slik at om man faller av så vil den etter 30 sekunder sende ut et nød anrop. Innstillinger for nød anrop styres av en app på mobilen. Om sensoren utløser og du ikke er skadet så kan du avbryte nød anropet innen 30 sekunder.

UVEX exxential II LED er en annen ride hjelm som ble kåret i konkurransen. Denne hjelmen har integrert LED flekker som er hvite foran og røde bak. De synes ikke når de ikke er i bruk, men skrus på ved en knapp.

To produkter som ble kåret er i forhold til resirkulering av materialer. Dette gjelder Bucas sitt hesteteppe Green-Line Turnout. Det andre er Horseware sitt hesteteppe Amigo AmEco 12 Plus som også er laget av resirkulerte materialer.

Firmaet Dr. Jacoby GmbH & Co. KG  vant med produktet Leoveties sin innpakningen til hestegodteri. Det er laget av mais og sukkerstivelse som er 100% kompostbare.

 

Les mer om Spoga horse Top Innovasjons 2021 ved å klikke her