Oppbinding av hest er ikke alltid en glede for rytter og det kan mange ganger se stygt ut når en hest får panikk i oppbundet tilstand. På messen kunne man se en løsning på dette. De hadde konstruert en oppbindingskrok der tauet gir etter ved trykk. Man kan justere motstanden i kroken slik at unge hester som skal lære får lett motstand, mens hester som er mer trygge kan få mer motstand om den drar i tauet. 

hoyplastnettHøy nett er mange ganger vanskelig å fylle. På messen kunne man se ett alternativ. Det var laget i plast som hestene ikke klarer å bite over og som gir etter om de tråkker på den. Det er derimot veldig enkel å fylle med høy.

rotDet hender at hester som ruller seg i paddockene henger seg opp i dekkenet sitt, med de følger det kan få. På SPOGA kunne man se en løsning på dette. De hadde laget tre plastringer i forskjellig hardhet. Disse fester man mellom metallfestene til dekkenet. De har forskjellig farge slik at man bruker dem på rett sted på dekkenet i forhold til styrken på gummien. Disse plastringene ryker nemlig ved et vist strekk. På den måten så kan hesten få seg løs om den ruller seg fast i dekkenet.

 

fellePå sommeren plages hester av hestebrems, klegg og andre små insekter. De fleste prøver alt fra hvitløk, kremer til dekken. Ett nederlandsk firma har funnet opp en felle som tiltrekker seg disse insektene og dermed får dem bort fra hestene. Fellen bruker insektets naturlige tiltrekning av varme ting som beveger seg til å fange dem. Det brukes ikke kjemikalier. Fellen er testet nedover i europa med hell.

 

hovskmlysMange ganger har man stått bøyd over en hests hov i halvmørket for å rense hoven. Nå har et Tysk firma konstruert en hovskrape med lys. Dette vil gjøre jobben med å rense hovene i en mørk stall mye enklere.

Rundt om er det mange leietau med knuter man aldri får opp. Disse knutene er mange ganger laget for å hindre at man mister hesten om den plutselig drar. Et Tysk firma har laget et leietau med innsydd stoppere. På den måten slipper man knutene og man kan hvor som helst på tauet få “stoppe” hjelp.

strom

 

Det ble på messen vist en intelligent strømgjerde maskin. Den har den funksjon at den merker spenningsforskjell. Dette kan skyldes at det har kommet noen busker inntil strømtråden, men det kan også skyldes en hest som har satt seg fast. Strømapparatet demper i disse tilfellene spenningen og øker igjen etter en liten stund. Er problemet borte så går den tilbake til normal drift.

Dekken som vaskes blir ikke alltid som før. Et firma hadde funnet opp en vaskeball til dekken som på en bedre måte ivaretok egenskapene til dekkene.

plastvognDet var på messen mange smarte plastoppbevarings og transport kasser, redskaper, skap til utstyr og et mangfold av børster og preparater. De som jobber som Groomer hadde mangt å velge mellom og det var mulig å skaffe seg design groom bagger.

hoyballtralle

 produkter