Mange kunne tenke seg et flott tregjerde, men det er kostbart og mye arbeid. Gjerdet som ble vist frem under SPOGA Horse er både sikkert og enkelt å montere på stolper.

Plastgjerdet kommer i brun eller grå farge. Det er 47 mm bredt og 1,5 mm tykt. Det er laget i UV bestandig plast og inneholder ikke strømtråd.

Dersom man ønsker strømtråd monteres det over plastgjerdet. Selve plastgjerde har en bruddstyrke på 300 kg. Montere man strømtråd er det derfor viktig at strømtråden har samme bruddstyrke. På den måten ryker både gjerde og strømtråden om en hest skulle prøve å bryte seg igjennom.

Enkelt og montere og enkelt og reparere

Gjerdet monteres i enkle holdere som har hull til strømtråd over båndet, slik at man slipper å ha to holdere. I enden av gjerdet monteres en gjerdestrammer som sikrer at gjerdet holder seg stramt hele veien.

Skulle gjerdet ryke eller ønsker man ett lengre gjerde enn de 100 meterne som er på en rull, kan det skjøtes enkelt ved hjelp av skrue med mutter.

Stolpene monteres med 3-4 meters mellomrom, men det kan være opp til 5 meter mellom dem. På den måten kan man spare kostnader på antall stolper.

Gjerdet er godt synlig, det gir ikke fliser eller andre skader om hestene skulle løpe på det og det trenger ikke noe vedlikehold. Gjerdet tåler kulde, men om man monterer gjerdet om vinteren kan man måtte stramme gjerdet noen når varmen kommer.

 

Les mer om gjerdet her

Les mer om den Skandinaviske forhandleren her