Ved bygging av en stall monterer man ofte vannkar som står der i mange år. Med tiden kan filtrene derimot tette seg, koppene kan gå i stykker, man ønsker en annen trykkventil, større kopper eller stallen bygges om og de må flyttes. I alle tilfellene må man med vanlige kopper enten kjøpe nye deler eller helt nye drikkekar.

Oppfinnelsen til Cosnet La Gee gjør det derimot enkelt å gjøre endringer og drive vedlikehold. Koblingen de har konstruert har nemlig mange funksjoner.

Fleksibel kobling

Koblingen kommer med totalt fire inn og utganger der to har størrelsen ¾ og to er på ½. Hele koblingen er vridbar slik at rør til og fra drikkekaret kan komme fra alle kanter og føres videre til ønsket retning.

Dersom det er behov for vedlikehold kan en stoppekran på alle koblingene gjøre slik at du unngå at hele stallen blir uten vann. En av grunnene til å bruke stoppekranen kan være dersom det kommer rusk i røret som tetter ventilen og dermed gir hesten mindre vann pr minutt. På de nye koblingene er filteret enkelt tilgjengelig fra oversiden slik at det kan lett skrus ut og renses.

Drikkekar leveres vanligvis med en enkel dytteventil eller tungeventil i alle størrelser. Den nye koblingen er laget slik at man enkelt kan bytte dem ut etter behov uten at skålen og rørene må skiftes.

Selve drikkekaret kan på samme måte som dytteventilen eller tungeventilen, byttes til en annen etter ønske.

ny_type_kobling_til_drikkekarFrostsikre drikkekar inne og ute

En annen nyhet fra firmaet Cosnet La Gee er drikkekarene som monteres frostfritt. Det finnes en utgave for innebruk og en for frittstående utebruk.

Begge bygger på prinsippet om at vannrørene ligger i bakken, for så å gå opp igjennom en polyurethane isolert dobbeltvegget kasse. Drikkekaret monteres på toppen av denne kassen og under selve drikkekaret monteres det varmekabler.

Strømmen i varmekablene er 24 volt. Ute brukes 180watt, mens man inne bruker 50 eller 80 watt. Systemet med kassen, gjør det enkelt å bytte ut drikkeskålene på toppen.

Rent Fransk firma

Firmaet Cosnet La Gée har egen fabrikk i Frankrike der de produserer alt i metall og kan lage alle former av plast. Med sin egen design kontor og state-of-the-art produksjonsanlegg, har selskapet vært i forkant av husdyravl markedet i mer enn 20 år i Frankrike.

 

Les mer om Lagee her og Cosnet her