Det er ikke få hester som får store stikk og plages i den tiden som står foran oss. Tipsene er mange og midlene som selges likeså. Under SPOGA messen i Tyskland tidligere i vinter fikk stallmestern en inngående forklaring på denne plastballen med hette som hang på en stolpe i messehallen.

Firmaet Alcochem er egentlig et firma som jobber med innsektsfeller for planteproduksjon, men deres kunnskap om innsekter førte frem til en felle som tiltrakk seg hestebrems og fanget dem.

Ronald van Lierop i Alcochem kan fortelle at prinsippet er at hestebremsen tiltrekkes av mørke og varme partier som beveger på seg. En oppvarmet sort plastballong som svaier i vinden, prioriteres fremfor en hestekropp helt til hestebremsen har landet på ballongen. Da vil den fly vekk, men hestebrems må ta av rett opp og da kommer de inn i trakten som leder ned i en beholder der de dør.

Hestebrems er kategorisert som en flueart. Det finnes hele 3000 arter i 81 fluefamilier. Av brems familien finnes ca 8 arter i Norge men rundt 100 i verden. På spørsmål om andre fluer enn bremsefamilien vil bli fanget, så var svaret at fluene har litt forskjellig adferd, men den vil fange flere enn bare hestebremsen.

H-trap_tegningFellen er utbredt i Nord vest Europa så flere firmaer selger nå disse fellene. Kylix Norge er ett av de firmaene som forhandler fellen i Norge.

 

Les mer på Alcochems sider 

Les mer på Kylix Norge