Timely Jazz er en av de 14 hestene som er kvalifisert ut av hele 170 hester fra 16 land som får starte. Selve løpet går over 1900meter og har rundt 12 millioner kroner i premiepotten. Per-Anders Gråberg er rytteren som skal ri hesten i det store løpet lørdag 27. mars. Det er ikke bare hesteløp den dagen. Sir Elton John og Santana er også tilstede for å underholde.

Selve løpet går av stabel på Dubais nyeste galoppbane. Det er det fjerde anlegget som er blitt bygget siden 80 tallet. Meydan galoppbane ble innviet i midten av januar i år.

Anlegget er gedigent og skal fungere som konferanse området, sportssted og senter for livsstil med plass til 60.000 gjester. Det gedigne taket er laget med solcelle og titaniums panel som gir maks energi effektivt bygg.

I bygningsmassen er det verdens første 5 stjernes hotell med alle mulige restauranter. I tillegg til hotellet er det 78 eksklusive svitter. På stedet finnes det IMAX kino, museum, marina og parkering under jorden til 8600 biler. De store organisasjonene har sine kontorer på stedet.

Det er to baner på anlegget. En Turf bane på 2400 meter og en allværsbane Tapeta på 1750 meter. I tillegg er det en allværs treningsbane, staller, gjestestaller og ellers alle mulige førsteklasses rom for jockyer og hjelpere.

Surface Composition – Turf Track

Banen er 2400 meter  i omkrets, men har to rette start strekninger. Banen er 30 meter bred med en helning på 1,5 % innover på rettstrekningene og 5 % helning i svingene. Oppløpet er på 450 meter.

Surface Composition – All Weather Track

Banen er 1750 meter lang, men som turf banen har den to start strekninger. Banen er 30 meter bred med helningen på 1% innover på rettstrekningen og 6 % i svingene. Oppløpet er 400 meter.

 

Les mer om banen på Meydan sider her.

Les om løpet på Dubai World cup her.