Dersom en hest får en hevelse på benet er den vanlige behandlingen å få kjølt ned stedet. Det man da gjør er å presse kulde inn på skadestedet istedenfor å trekke varmen ut.

Ved og bandasjerer området som har fått seg ett slag med Neo-Ice, vil bandasjen som er tilsatt veske trekke ut varmen fra vevet og dermed stoppe opp hevelsen. Ved bruk av bandasjen vil man kjenne at den blir varm. Jo varmere den blir jo mer varme trekkes ut fra vevet og skade omfanget reduseres. Etter 10-15 minutter begynner bandasjen å kjøles ned igjen på yttersiden.

Kan brukes mange ganger

Neo-Ice består av en bandasje som ligger i en lufttett plastboks. Bandasjen gjøres fuktig med spesialveske på 80 ml. Ved oppbevaring i boksen holder den seg fuktig. Etter bruk legges bandasjen tilbake i boksen og den trekker da til seg ny veske og er klar til bruk igjen. Om det er behov så fyller man på med mer veske i beholderen.

Produsenten forteller at bandasjen reduserer varmen i vevet med rundt 10 grader. Bandasjens effekt varer i 2 til 3 timer, før den igjen må legges i boksen med veske.

 

 

Kontakt Ridesokker.no for mer informasjon