Går man på en messe under et stevne i Europa er det mye utstyr til hest og rytter. Under World Equestrian Games (WEG) messen er det større blanding av firmaer. Noe som går igjen er de mange firmaene som selger kunst, smykker og pynt til hus. En annen stor gruppe med stands er organisasjoner, kursholdere og reisemål.

Innenfor bygg og anlegg er det flere spennende firmaer som har stands på messen.

To firmaer viser frem sine produkter som går på nedkjøling av hest etter trening eller og skader. Firmaet Game Ready selger en maskin som gir massasje og nedkjøling, mens firmaet Cool Medics selger et stoff som etter neddynking i vann setter i gang nedkjøling av huden det legges på.

 

Steaming av høy gir støvfritt høy

For hester som lider av kronisk hoste kan produktene som Haygain viser frem være en god ide. De selger nemlig to typer steamere som gjør høyet fri for støv uten at næringen forsvinner.

Mange av utstillerne har matter i staller som sine spesialiteter. En matte er egentlig en madrass. Den består av to lag. Det nederste laget er som en tykk madrass. Topplaget er av slitesterk og vanntett gummibehandlet belegg som festes opp på alle stallveggene slik at urin og strø ikke renner inn under matten. Se Classic-Equine.com, Stablecomfort.com og Softstall.com.

Innenfor forbøtter og drikkekar er det flere muligheter. Firmaet Classic-Equine.com viser frem ny design på drikkekar med flottør som er helt lukket. Den kan leveres med oppvarming. Hydrahorse viser frem et drikkekar for transport på henger/bil slik at man slipper utfordringer som bøtter og vanningspauser gir.

Forbøtte som gir hestene bedre fordøyning

Pre-ventfeeders.com har funnet opp en bøtte med spesialbunn. Bunnen gjør at hester som får kraftforet servert i den bøtten vil bruke lengre tid på å spise kraftforet og dermed bedre fordøyning av maten. Hestene vil som følge av bøttens utforming ikke kunne ta munnen full av mat. De vil heller ikke miste mye av kraftforet ned i flisen på utsiden av bøtten.

Staller er det mange firma som selger hele eller deler av på messen. Mye er likt som i Europa, men ofte kraftigere og større bruk av materialer. Det fokuseres også på enkelthet i forhold til foring. Et firma på messen er kjent i Norge, nemlig Laake.

Av spesielle ting kan stallbygget som Kraft-horsewalker.com viser. De har et stallbygg som er rundt. Alle hestene har vindu og samtidig ser de inn mot midten av stallen og hverandre. Stallmestern har vært på besøk hos Jan Brinks anlegg, Tullstorp der en slik rundt stall er oppført og det kan være en god ide.

Skillevegg som heises opp

Firmaet Kraft-Horsewalker.com selger som nevnt i navnet skrittemaskiner. De har en grinn til bruk i skrittemaskinen som er av plast med strømtråd iflettet. Det spesielle er derimot at matten kan heises opp slik at man enkelt kan prparere eller feie bunnen til hestene. Se her.

 

Ønsker du å se alle utstillerne kan man ta en titt på alle nettsidene til utstillerne – God lesning