I søndre sving er satt opp et messeområde med 22 utstillere. De viser frem produkter fra alle områder innen hestehold. Stallmestern.no tok en tur på messen og snakket med flere av utstillerne.

OGP_kikut_sand_sko_og_hesteboks_2010Kikut Agri AS var på plass for første gang under OGP. De har stort sett henvendt seg til ridemiljøet, men en hest er en hest så stallene de bygger rundt om i landet er vel så godt egnet for travhestene som for ridehestene. Firmaet har mange staller under bygging over hele landet, så finanskrisen er tydeligvis over for hestefolket. Kikut Agri forteller at de fleste kundene har sine spesielle ønsker for stallene, men firmaet kan levere det de ber om så lenge de holder seg innenfor lovverket. Kunden får ferdige tegninger levert til byggesøknaden.

Hesteboks og utstyr as hadde stilt ut en av sine bokser samt, drikkekar, forkrybber, sluk til vaskespilt, en stor trillebår av plast og metall samt mye mer.

OGP_horse_trainer_2010Firmaet X-tern som selger skrittemaskiner og Horse-trainer maskiner fra Danmark hadde stilt ut en av Horse-trainer maskinene som han selger mange av i Norge. På spørsmål om det finnes mange med vann i Norge, var svaret at det finnes noen, men de fleste kjøper uten mye pga pris forskjellen.

Tangemoen Pukkverk og Fet Sandprodukter har levert mellomsjiktet på den nye Bjerke travbane. De leverer ellers stein og sand til ridebaner. Sandtaket de har produserer en sandtype i 0-2 mm som er veldig godt drenerende noe Stallmestern fikk sett utprøvd på standen. De kunne ellers fortelle at den sanden var fin å blande inn i eksisterende ridebaner som er litt sandjordete. Da får banen en god drenering og god konsistens. Firmaet var ellers opptatt av at man ikke la bærelaget med for store steintyper da hestene vil merke det selv gjennom mellomskift og topplaget. På standen kunne man se de forskjellige stein og sandtypene, samt at de hadde en modell for å vise oppbygging av riderbaner.

OGP_ridebunn_2010P G Ross skriver på nettsidene sine at de har alt innen vogner og utstyr, samt for og tilleggsfor til din hest. På Bjerke hadde de tatt med seg et stort utvalg.

Top Racing AS hadde ett stort telt med alt man trenger til hest og kusk. De selger i tillegg sulkyer, treningsvogner og hestebiler som kunder også kunne ta en titt på.

Firmaet Smedson fra Sverige var tilstede med ett rikt utvalg av hestesko og Hestens Beste var på plass med bla sikkerhets kroken. De samarbeidet med en av forhandlerne Hestedalen om stand.

Andre firmaer som var representert under OGP var Spillers med sitt vareutvalg, Øvrevoll hestesport, Toma som tidligere het Fossum Salmakeri, flere firmaer som solgte hestebiler og hestevogner samt en del andre med mer variert utvalg.

OGP_grus_2010OGP_hestensbeste_2010

OGP_ovrevoll_2010OGP_alt_mulig_2010