Belysning koster penger både i form av investering, men mest i forhold til daglige strømutgifter. Det er derfor en stor fordel med vinduer, lyse vegger og lys ridebunn som vil reflekterer lyset godt.

Vanligst belysning er damplamper og lysstoffrør. Damplampene fåes i mange typer og har en lang levetid. De er lyssterke, men eldre pærer bruker mer strøm for å opprettholde lysstyrken, så man må være obs på utskiftning i tide.

Lysstoffrør varer lenge og er forholdsvis billige å skifte ut, men det kan være behov for ett større antall enn ved bruk av damplamper.

Et sparetips er å installere flere kurser slik at man ikke trenger å skru på alt lys om dagen når dagslyset slipper inn.

På Norsk Hestesenter har de gjort ett sparetiltak til. De har montert bevegelsessensor i ridehallen. På den måten så går lyset på når det er folk i hallen, men slåes av så fort man forlater hallen.

I den nye ridehallen på Starum har de montert 48 lamper med 2 rør i vær på 58W. Det er mao snakk om hele 96 lysstoffrør. De fleste steder Stallmestern har vært innom har færre lysstoffrør enn det de har på Starum, men igjen så kan man montere flere kurser så muligheten for god belysning når det trengs er tilstede.

LysprerHønefoss og Ringerike Rideklubbs Ridesenter er ett av stedene som har montert damplamper. Det er hele 40 stk i hallen, men det er en stor hall. På Hosle har de en mindre ridehall med 20 stk av en litt annerledes type.

Valgene er mange så det å kontakte eksperter innenfor belysning og dra rundt til andre haller for å se forskjeller kan være en god investering både i forhold til selve resultatet av belysningen men også i forhold til strømutgifter.